Dorian Grays porträtt (lättläst) (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (50.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Tidlösa berättelser
Läsålder
12-15 år
Inläsare
Måns Westling
Utgivningsdatum
2023-02-06
Upplaga
1
Förlag
Vilja förlag
Översättare
Nils Selander
ISBN
9789179495893
Dorian Grays porträtt (lättläst) (ljudbok)

Dorian Grays porträtt (lättläst) Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2023-02-06
89
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Dorian Gray är enastående vacker och blir avbildad på ett porträtt. När konstnären visar porträttet för sin cyniske vän lord Henry, säger Henry att Dorians skönhet snart kommer att vara förbi. Då önskar Dorian att han ska få vara evigt ung, och att porträttet ska åldras i hans ställe ...

Oscar Wilde (1854-1900) är i dag kanske mest känd för Dorian Grays porträtt, romanen om en ung man som säljer sin själ för att få evig ungdom. När den först publicerades 1890 ansågs den vara djupt omoralisk och fick ta emot hård kritik. Det var först flera år senare som texten kom att uppskattas för sin tidlösa diskussion om konsten, livet och moralen.

Klassiker ger en djupare förståelse för vår tid. Under konceptet Tidlösa berättelser ger Vilja förlag ut lättlästa versioner av klassiker och sagor som är just tidlösa. Tack vare det kan alla oavsett läsförmåga läsa samma berättelse, men i olika utgåvor.

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Oscar Wilde