Förintelsen (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Vilja veta
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2024-01-11
Upplaga
1
Förlag
Vilja förlag
Dimensioner
242 x 176 x 8 mm
Vikt
305 g
SAB
Koafh-a.54,u
ISBN
9789179496388

Förintelsen

Kartonnage,  Svenska, 2024-01-11
249
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mellan åren 1939 och 1945 mördade nazisterna cirka 6 miljoner judar i Europa. I den här boken berättar författarna sakligt och pedagogiskt om hur detta kunde ske, hur snabbt ett samhälle kan förändras och hur svårt det kan vara att göra motstånd när förändringen väl skett.

Det är snart 80 år sedan de allierade befriade judarna i nazisternas koncentrationsläger runtom i Europa. Få av de överlevande finns kvar och kan berätta om det hemska som skedde. Men kunskapen om historien och de lärdomar vi kan dra av den är lika viktiga i dag som efter andra världskrigets slut. Vi på Vilja är därför mycket glada över att kunna ge ut denna lättläst och tydliga beskrivning av förintelsen. Med början efter första världskriget går författarna igenom hur Hitler och hans nazistparti kunde komma till makten, montera ner demokratin och nästan lyckas med sitt mål att utrota alla judar.

Vilja veta är en serie lättlästa faktaböcker på Vilja förlag. De tar upp aktuella ämnen och här finns utrymme för längre och mer djupgående resonemang. Det gör böckerna lämpliga att använda i undervisningen, som bredvidläsning i skolan - och att sätta i händerna på den elev som gärna läser fakta. Böckerna passar även för alla som vill ha en lättläst och lättillgänglig fackbok.

Moa Candil och Bengt Fredrikson har även skrivit om Anna Lind och drottning Elizabeth II i Viljas biografiserie Ett liv. De har båda lång erfarenhet av att skriva lättlästa böcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förintelsen
  2. +
  3. Det spökar på äventyrsbadet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det spökar på äventyrsbadet av Joanna André (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna