Svält (lättläst) (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Tidlösa berättelser
Läsålder
Unga vuxna
Utgivningsdatum
2023-08-13
Förlag
Vilja förlag
Översättare
Harry Blomberg
ISBN
9789179496883

Svält (lättläst) E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-08-13
179
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
  • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
    99
Visa alla 1 format & utgåvor
En ung man med ont om pengar befinner sig i Kristiania. Hans ambition är att bli författare och att få ett stort genombrott. Men bristen på pengar gör att han ofta inte har råd att köpa mat, och ju mer utsvulten han blir, desto mer tappar han greppet om verkligheten.

I Svält får läsaren följa med i huvudpersonens alltmer absurda och osammanhängande tankeströmmar. Han behöver skriva för att försörja sig, men utan mat och husrum är det inte lätt att få arbetsro. Med en blandning av humor och tragik beskriver Hamsun mannens ständiga försök att lyckas skaffa pengar till mat utan att förlora sin stolthet.

Svält gavs ut första gången 1890 och är löst baserad på Knut Hamsuns egna erfarenheter. Den var hans debutroman, och har haft stort inflytande på många andra författare. Hamsun tilldelades Nobelpriset i litteratur 1920.

Boken finns även som e-bok och ljudbok.

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare. Viljas böcker är indelade i sex nivåer, XS-XXL. Svält ligger på nivå XL.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Knut Hamsun