Vilja veta - Förintelsen (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (8.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Vilja veta
Utgivningsdatum
2024-01-15
Förlag
Vilja förlag
ISBN
9789179497804

Vilja veta - Förintelsen E-bok

E-bok,  Svenska, 2024-01-15
179
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
  • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
    89
Visa alla 1 format & utgåvor
Mellan åren 1939 och 1945 mördade nazisterna cirka 6 miljoner judar i Europa. Deras plan var att förinta alla judar, och de var nära att lyckas. I den här boken får du läsa om hur detta kunde ske, hur snabbt ett samhälle kan förändras och hur svårt det kan vara att göra motstånd.

Det är snart 80 år sedan judarna befriades från nazisternas koncentrationsläger. Det finns inte många överlevande kvar som kan berätta om det hemska som skedde. Men kunskapen om historien och det vi kan lära oss av den är lika viktiga i dag som efter andra världskrigets slut.

Vilja veta är en serie lättlästa faktaböcker på Vilja förlag. De tar upp aktuella ämnen och här finns utrymme för längre och mer djupgående resonemang. Det gör böckerna lämpliga att använda i undervisningen, som bredvidläsning i skolan - och att sätta i händerna på den elev som gärna läser fakta. Böckerna passar även för alla som vill ha en lättläst och lättillgänglig fackbok.

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare. Viljas böcker är indelade i sex nivåer, XS-XXL. Böckerna i serien Vilja veta ligger på nivå XL.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna