Den allvarsamma leken (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Per Myrberg
Speltid
7 t
Utgivningsdatum
2004-06-01
Förlag
Bonnier Audio
Medarbetare
Myrberg, Per (inläsare)
Dimensioner
132 x 132 x 17 mm
Vikt
134 g
Antal komponenter
6 CD
SAB
Hc.01/LC
ISBN
9789179532031
Den allvarsamma leken (cd-bok)

Den allvarsamma leken

CD-bok Svenska, 2004-06-01

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 8 format & utgåvor
"Mig får du älska på hedniskt vis", säger Lydia till Arvid i Hjalmar Söderbergs Den allvarsamma leken, en av de stora svenska kärleksromanerna, kanske t o m den största!

Förbjuden kärlek i ett livfullt beskrivet Stockholm vid 1900-talets början. Och Per Myrbergs tolkar bokens magi på ett underbart sätt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den allvarsamma leken

Övrig information

En gång var hon den unga oskyldiga flickan som han kysste bakom syrenhäcken. Lydia vill gärna gifta sig, men Arvid är fast besluten att först skaffa sig ett välbetalt yrke. Han åker till Stockholm där han får arbete på en tidning. Så går de två unga på varsitt håll och längtar efter varandra. Till sist kan Lydia inte vänta längre utan gifter sig med en betydligt äldre man. Arvid läser om giftermålet i tidningen och blir besviken, upprörd och förtvivlad. Själv gifter han sig också och bildar familj. Tio år går och då vill slumpen att de två ska mötas på nytt. Känslorna flammar upp igen med samma glöd som tidigare. Lydia som nu är en mogen och självständig kvinna dikterar villkoren för hur och var och när de ska träffas. Hon håller Arvid på halster. Hans längtan efter henne driver honom nästan till vanvett. Den lidelse som har väckts är svår att stilla och båda förstår att deras kärlek kommer att få konsekvenser... Hjalmar Söderberg skrev boken 1912 och samtidigt som den beskriver Lydias och Arvids hemliga, heta och hotade kärlekssaga är den en strålande beskrivning av Stockholm i början av förra århundradet.