Såsom i en översättning (cd-bok)
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Käbi Laretei
Speltid
720m
Utgivningsdatum
2005-03-01
Förlag
Bonnier Audio
Medarbetare
Laretei, Käbi (inläsare)
Dimensioner
135 x 135 x 30 mm
Vikt
260 g
Antal komponenter
11 CD-skivor
SAB
Ijz Laretei, Käbi
ISBN
9789179532611
Såsom i en översättning (cd-bok)

Såsom i en översättning

teman med variationer

(1 röst)
CD-bok Svenska, 2005-03-01
249
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det skulle dröja nästan 50 år innan Käbi Laretei kunde återvända till sitt forna hemland Estland. Hennes pappa var Estlands ambassadör i Sverige när Sovjet ockuperade Estland 1941. Familjen valde då att stanna i Sverige. I boken berättar hon om återseendets glädje och vånda. Och barndomen hos mormor och morfar och ett trevligt familjeliv med ett myller av vänner och släktingar minns hon gärna.
Boken handlar i stor utsträckning om henne och Ingmar Bergman, om deras äktenskap som varande i tio år och om den kärlek som efterskilsmässan har övergått i en djup och varm vänskap.
Musiken går givetvis som en röd tråd genom boken och hon skildrar också den konflikt mellan konstnärskap och personlig lycka som en skapande människa alltid upplever. Hon är ärlig när hon berättar. Hon väjer inte för det svåra. Det är en rik bok, inte en memoar i traditionell mening utan minnesbilder från ett långt och rikt liv. Det är härlig lyssning och Käbi Lareteis röst är vilsam och vacker i örat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Såsom i en översättning
 2. +
 3. Wittgenstein om kunskap och visshet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Wittgenstein om kunskap och visshet av Gunnar Svensson (häftad).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Käbi Laretei

 • Vart tog all denna kärlek vägen?

  Käbi Laretei

  Käbi Laretei och Ingmar Bergman var gifta i tio år. Båda bröt upp från var sitt äktenskap för att få vara med varandra. De skildes dock åt av hennes turnéer och hans manusarbete och filminspelningar; de längtade och förtvivlade, ängslades över och...

 • Toner och passioner : Ludus Tonalis

  Käbi Laretei

  I mitten av sextiotalet ger Käbi Laretei en konsert i Carnegie Hall. Efter hemkomsten nås hon av ett brev där en amerikansk förläggare, Clay Coss, erbjuder sig att sponsra ett antal konserter för henne i USA. Det innebär början på en lång och märk...

Övrig information

Ett liv i konstens tjänst

På Fårö får Käbi Laretei inspiration att skriva, att skärskåda den båge som spänner över hennes liv. Här finns de stora temana: Estland, äktenskapen, barnen och musiken, men också "underbågarna", de inre sammanhangen, konstnärs-, kvinno- och livsfrågorna; kärleken.
Med ärlighet, humor och generositet skildrar hon de viktiga hållpunkterna, mötet med det nya fria Estland, hennes sena upptäckt att hon numera varken riktigt hör hemma där eller här i Sverige, den identitetsproblematik som genomsyrar hennes liv och relationer. Hon sätter sitt estländska sociala, umgängesinriktade jag mot Ingmar Bergmans asketiska disciplin och svenska tillbakadragenhet, hans känsla av "kosmisk ensamhet" för vilken hon står främmande. Käbi Laretei gör iakttagelser och ställer frågor, hon vill förstå och hon vill berätta.
Käbi Laretei, internationellt erkänd pianist, debuterade som författare 1976. Såsom i en översättning är hennes sjätte bok.