Hågkomster ur ett dåligt minne (cd-bok)
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Monica Zetterlund
Utgivningsdatum
2005-07-01
Upplaga
3. uppl.
Förlag
Bonnier Audio
Medarbetare
Alandh, Tom (medf.)
Dimensioner
32 x 130 x 130 mm
Vikt
178 g
Antal komponenter
5 CD
SAB
Ijz Zetterlund, Monica
ISBN
9789179533021

Hågkomster ur ett dåligt minne

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
CD-bok,  Svenska, 2005-07-01

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Så kallade Tage Danielsson Monica Zetterlund och de fem orden sammanfattar henne och hennes liv och karriär på kornet.
"Memoarer låter alldeles för högtidligt och detaljerat. Hågkomster passar mycket bättre. Hågkomster ur ett dåligt minne. Det är vad boken handlar om." Så säger författaren själv.
Hågkomsterna tar sin början i Hagfors 1940, den dag då Monica och morfar Adrian hämtar hem lillasyster Margareta från BB och Monica är 3 år. De fortsätter med scener ur ett oerhört rikt och levande liv: som ung artist på Topsys Nalen, i Köpenhamn, i USA...
Och minnen av möten med personer som Stan Getz, Earl Hines, Sammy Davis, Marlon Brando... Dompan, Åke Persson, Beppe Wolgers, Catrin Westerlund, Hasse och Tage... För att bara nämna några.
Hågkomster ur ett dåligt minne är på en gång rolig, öppenhjärtig, allvarlig, slagfärdig och generös ljudbok av en av vår tids allra största och mest mångsidiga svenska artister.
Lyssna när Monica Zetterlund själv läser sin bok. Lyssna och minns!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hågkomster ur ett dåligt minne. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En intressant och välskriven bok med den sköna...
  Värmländskan, 7 oktober 2013

  En intressant och välskriven bok med den sköna dialekten gör det så "gött "att lyssna på. Det känns nästan som att man känner henne. Varvar med några låtar från skivan Monicas bästa gör boken ännu bättre.

 2. Med stor glädje och på ett avslappnat sätt berättar...
  Bastet, 5 augusti 2013

  Med stor glädje och på ett avslappnat sätt berättar Monica sitt artistliv. Att hon berättar på värmländska gör att man bara vill lyssna mer.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Monica Zetterlund

 • Varulv

  Monica Zetterlund

  "Månljuset hade funnit en glipa i dörrens trävirke. Hon kände sig vaken och närvarande på ett alldeles nytt sätt. Dofter trängde in från alla håll. Ljud hon aldrig lagt märke till förut kunde hon härleda till dess ursprung: en mus gnagde...

 • Från Festmat till Restmat

  Monica Zetterlund

  Har du också hört att vi svenskar slänger mat motsvarande en månadskostnad av matinköpen. Det innebär att en barnfamilj slänger mat för mellan fyra och sex tusen kronor per år. Allt för att många i dagens generation litar helt på Bäst-före-datum p...

Övrig information

"En nattklubbsdrottning doftande av logar. Ett lingonris som satts i cocktailglas. En blond negress från Värmlands huldraskogar."
Tage Danielssons ord om Monica Zetterlund fångar den unika kombinationen av nordisk sommarmelankoli och livsbejakande storstadspuls. Det sensuella och grovkorniga. Den blå svävningen mellan dragspelet och saxofonen. "En sorg i rosenjazz." Hon började sjunga i sin pappas orkester i början av femtiotalet, bara fjorton år gammal. När hon var tjugo fick hon spela in sin första skiva. Och snart blev telefonisten från Hagfors en "Swedish Sensation" på scener i Stockholm, London och New York. Sedan dess har hon varit musiken i flera generationer svenskars liv. I denna memoarbok från 1992 berättar Monica Zetterlund för Tom Alandh om musik, minnen och möten. Om sig själv, Hasse och Tage, Alice Babs, Beppe Wolgers, Marlon Brando, Vilhelm Moberg och Olof Palme. Om filmrollerna och krogshowerna. En på en gång rolig, öppenhjärtig, allvarlig, slagfärdig och generös bok av en av våra största svenska artister.