Värmen (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Jonas Malmsjö
Speltid
1440m
Utgivningsdatum
2005-12-01
Förlag
Bonnier Audio
Medarbetare
Malmsjö, Jonas (inläsare)
Dimensioner
135 x 135 x 55 mm
Vikt
500 g
Antal komponenter
22 CD
SAB
Hc/LC
ISBN
9789179533571

Värmen

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
CD-bok,  Svenska, 2005-12-01

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Värmen är Ulf Lundells avslutande del i en trilogi bestående av Saknaden (1992) och Friheten (1999). Det är främst historien om Paul, hans vän Bull och Pauls assistent och sedermera älskarinna Sunny. Paul är drygt femtio, en musiker bosatt i Skåne och Stockholm men med en ständig längtan söderut, till Sydfrankrike, till Schweiz - Hans barn är vuxna och bakom sig har han ständiga uppbrott från kvinnor. Vad ska han göra av sitt liv och vad har han kvar att ge som artist? Längtan söderut kanske mest är en längtan från något, från Sverige och det Sverige har blivit. Men dragningen till den svenska naturen och till sitt ursprung gör Paul ambivalent.Boken rör sig i miljöer i Cannes, Schweiz, Skåne och Stockholm med miljöbeskrivningar i äkta Lundellsk anda. Attackerna mot Sverige av idag med dokusåpor och populistisk feminism är häftigare än någonsin tidigare. Men främst skriver han med stort allvar och mod om att vara människa. Och om längtan efter kärleken när man nått livets mittpunkt och måste rannsaka det som varit. Ulf Lundells röst är unik.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Värmen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Värmen väcker kyla
    Bo, 1 januari 2015

    Paul, Bull och Sunny. Detta är den senaste Lundelltrion av romanfigurer som "Värmen" kretsar kring, romanpersoner som aldrig kommer nära en känsla av verklighet för mig. Som i de flesta Lundellromaner sedan "Hjärtats ljus" känns romankaraktärerna overkliga, saknar realistisk trovärdighet och är sedvanligt privilegierade, många stationer från att kännas Nära. Det slår mig att Lundell kanske medvetet skriver om dessa drömvärldar. Jag vet inte hur många alter ego han serverat oss i olika former,... Läs hela recensionen

  2. Värmen av Ulf Lundell
    Mats Sivert Urban Björnsson, 30 september 2014

    Kanske den bästa beskrivningen av oss med Biopolär (light och mediuim) läggning som i lättläst och lyssnat format finns att tillgå.Ulf Lundell är ett geni med dess för och nackdelar...;-) Bör som ges ut som kurslitteratur för vårdsvängen...kanske?

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ulf Lundell

Övrig information

Värmen är Ulf Lundells avslutande del i en trilogi bestående av Saknaden (1992) och Friheten (1999). Det är främst historien om Paul, hans vän Bull och Pauls assistent och sedermera älskarinna Sunny. Paul är drygt femtio, en musiker bosatt i Skåne och Stockholm men med en ständig längtan söderut, till Sydfrankrike, till Schweiz & Hans barn är vuxna och bakom sig har han ständiga uppbrott från kvinnor. Vad ska han göra av sitt liv och vad har han kvar att ge som artist? Längtan söderut kanske mest är en längtan från något, från Sverige och det Sverige har blivit? Men dragningen till den svenska naturen och till sitt ursprung gör Paul ambivalent.