När man skjuter arbetare (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Gunilla Nyroos
Speltid
585m
Utgivningsdatum
2006-06-01
Förlag
Bonnier Audio
Medarbetare
Nyroos, Gunilla (inläsare)
Dimensioner
130 x 135 x 32 mm
Vikt
160 g
Antal komponenter
8 CD
SAB
Hc/LC
ISBN
9789179534615
När man skjuter arbetare (cd-bok)

När man skjuter arbetare

CD-bok Svenska, 2006-06-01

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I det vitlysande midsommarljuset i norr möter den blyga nyutexaminerade småskollärarinnan och skogshuggardottern sitt öde i en charmig skönsjungande läroverksadjunkt söderifrån. Han är svärmiskt intresserad av arbetarnas sak och ser i den unga Hilma den vackraste av blommor, sprungen ur de djupa skogarna och deras genuina folk.Strax efter bröllopet visar det sig att Sigfrid är sinnessjuk, något som hans familj valt att tiga om. Enligt lagen är det en sjukdom belagd med äktenskapsförbud för avkommans skull.Men hon var ju bara en enkel flicka. Hon kunde offras för allt detta hände på den tid då det ännu var tillåtet att skjuta arbetare...Lyssna på Gunilla Nyroos underbara uppläsning av en gripande, delvis självbiografisk, skildring av ett äktenskap.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kerstin Thorvall

Övrig information

I det vitlysande midsommarljuset i norr möter den blyga nyutexaminerade småskollärarinnan och skogshuggardottern sitt öde i en charmig skönsjungande läroverksadjunkt söderifrån. Han är svärmiskt intresserad av arbetarnas sak och ser i den unga Hilma den vackraste av blommor, sprungen ur de djupa skogarna och deras genuina folk. Strax efter bröllopet visar det sig att Sigfrid är sinnessjuk, något som hans familj valt att tiga om. Enligt lagen är det en sjukdom belagd med äktenskapsförbud för avkommans skull.
Men hon var ju bara en enkel flicka. Hon kunde offras för allt detta hände på den tid då det ännu var tillåtet att skjuta arbetare... Lyssna på Gunilla Nyroos underbara uppläsning av en gripande, delvis självbiografisk, skildring av ett äktenskap.