Molnfri bombnatt (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Irene Lindh
Utgivningsdatum
2007-03-01
Förlag
Bonnier Audio
Dimensioner
132 x 131 x 40 mm
Vikt
440 g
SAB
Hc/LC
ISBN
9789179534806
Molnfri bombnatt (cd-bok)

Molnfri bombnatt

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
CD-bok Svenska, 2007-03-01

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En höstkväll 1993 står Hedwig Johansson i fönstret och hör skinnhuvudena skandera nedanför på gatan: Sieg Heil! Sieg Heil! Återigen hör hon de röster som för mer än femtio år sedan skrek detsamma, men då på en gata i Mainz i Tyskland. Hedwig förstår att nu är tidpunkten inne att berätta den historia hon så länge burit på, nu när det finns röster som dagligen påminner henne om den tragedi hon bevittnade på så nära håll. Vibeke Olssons roman Molnfri Bombnatt är en drabbande skildring av tiden kring och under andra världskriget i Tyskland. Det är en berättelse om kärleken mellan Hedwig och SS-mannen Wilhelm Schurbiegel, om att byta medborgarskap och plötsligt vara främling. Det är också en berättelse om Sverige då och, inte minst, nu. En viktig bok vars historia aldrig får upphöra att engagera.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Molnfri bombnatt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Monica
  Monica, 17 mars 2014

  Finns bara ett ord... fantastisk! Otroligt intressant, spännande, berörande och, ännu idag, aktuell berättelse. En annorlunda berättelse från andra världskriget. Jag lärde mig mycket om hur det var under kriget, både om händelser och om livet för vanliga tyskar och "SS-människor".

 2. Jättebra!
  Läsnörd, 29 september 2008

  Den här boken är så bra!
  Jag är bara 22 år, men kan ändå leva mig in i allt som berättas i boken, för det är skrivet med en sådan inlevelse att det känns som om man var där.
  Det är också en väldigt viktig bok, jag lärde mig mycket om politik i den och mycket om andra världskriget som jag inte visste.
  Det är sällan jag hittar en dramatisk bok som inte äcklar mig med alldeles för mycket våld, men i den här boken är våldet beskrivet utan att vara "för hårt".
  Jag gillade verkligen boken och rekommenderar den för alla.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Molnfri bombnatt