Sista andetaget (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Paddy Meehan (del 3)
Inläsare
Anna Maria Käll
Utgivningsdatum
2008-10-01
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Boel Unnerstad
Dimensioner
130 x 130 x 18 mm
Vikt
280 g
SAB
Hce
ISBN
9789179537401
Sista andetaget (cd-bok)

Sista andetaget

(2 röster)  |  Läs 1 recension
CD-bok Svenska, 2008-10-01
256
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Denise Mina har en sällsynt begåvning: hon skriver kriminalromaner som sticker ut. Intrigen är intelligent och trovärdig, miljöskildringen tidssäker och stämningsfull, dialogen gatusmart och träffsäker. Och sist men inte minst en oförglömlig huvudperson. En stark, originell kvinna som går sin egen väg och som oftast kämpar i uppförsbacke i en mansdominerad värld.

Sista andetaget är den tredje boken med Paddy Meehan och tar oss åter med till Glasgow. Året är 1990. Det är mycket som hänt under åren som gått, men mycket är sig också likt. Paddy har gjort en kometkarriär som journalist. Hon har en egen kolumn och kan skriva om det hon vill, hon bor i en flott lägenhet och har skrivit en bok om sin namne - Paddy Meehan - en simpel inbrottstjuv som mot sitt nekande dömts för mordet på ett äldre par.

Paddys pappa är död och hennes mamma bekymrar sig ständigt om de nu vuxna barnen. Paddys bröder hankar sig fram på tillfälliga jobb, systern som har vigt sitt liv åt Gud och tänkt bli nunna ställer till en skandal när det visar sig att hon har ett förhållande med prästen. Och Paddy själv, några kilo tyngre och i starkt behov av en stylist, har fortfarande en förmåga att lägga näsan i blöt och trassla till det för sig. Hennes rättspatos och kamp för de svaga pågår ständigt.

En sen kväll när Paddy njuter av lugnet hemma i lägenheten knackar polisen på hennes dörr. Hennes före detta pojkvän och kollega har hittats naken, försedd med huva och skjuten genom huvudet. Det liknar närmast en regelrätt avrättning. Men Paddy har inte träffat Terry på sex månader och har inte mycket att bidra med till utredningen.

Samtidigt släpps Callum, en av pojkarna som dödat den treårige Brian Wilfox, ur fängelset. Han är rädd och vilsen och söker skydd hos sin kusin Sean, Paddys före detta fästman. Paddys chef vill att hon ska skriva en artikel om Callum, men Paddy förhalar uppdraget. Callum tillhör mer eller mindre familjen och det känns inte särskilt lockande att utnyttja en ung utsatt pojke. Dessutom har det brutala mordet på Terry väckt Paddys intresse.

Det visar sig att Terry inte bara uppgett Paddy som närmast anhörig utan också efterlämnat ett stort gammalt hus utanför staden samt ett antal resväskor fulla med anteckningar. Paddy dras in i en härva av hemligheter och lögner och hon upptäcker kopplingar ingen annan tidigare förstått. Snart är hon uppslukad av sin karriärs mest betydande och farliga uppslag. Och denna gång är det inte bara Paddys liv som är i fara. Hur ska hon lyckas skydda den person som hon håller allra mest kär?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sista andetaget
  2. +
  3. Mytomanen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mytomanen av Sofie Sarenbrant (pocket).

Köp båda 2 för 315 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sista andetaget. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra! En fantastisk författare och mycket bra...
    Ann-Kristine , 19 april 2013

    Mycket bra! En fantastisk författare och mycket bra intriger. Hon beskriver miljön och tidsandan på ett förträffligt sätt. Dessutom är inläsaren, Anna Maria Käll, en av de klart bästa. Hon gör verkligen boken rättvisa.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Denise Mina