Tänk om... 2 (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2022-10-10
Förlag
Volante
ISBN
9789179650582

Tänk om... 2 E-bok

nya vetenskapliga svar på absurda hypotetiska frågor

E-bok,  Svenska, 2022-10-10
189
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Författaren som toppat New York Times bästsäljarlista med böckerna Tänk om och Gör så här levererar nu sina allra bästa svar på de konstigaste frågorna du aldrig tänkt på att ställa.

Miljoner människor över hela världen läste och älskade Tänk om , och de har fler frågor som faktiskt är ännu konstigare. Tack och lov är xkcd-skaparen Randall Munroe tillbaka för att reda ut saker och ting. Funderar du på att glida nerför en stång från månen till jorden? Det svåraste är att sätta landningen. Hoppas du kunna kyla ner atmosfären genom att få alla att öppna sina frysar samtidigt? Då är det nog dags för en kort introduktion till termodynamikens underbara värld. Vill du veta vad som skulle hända om du höll dig fast i rotorbladet på en helikopter, byggde en skyskrapa med en miljard våningar, gjorde en lavalampa av lava eller hoppade ner i en gejser just när den får ett utbrott? Okej, om du envisas så ...

Innan du ger dig ut på en kosmisk roadtripp, utfodrar dinosaurier i New York med stadens invånare eller proppar varenda helgedom på hela klotet full med bananer, bör du konsultera den här praktiska guiden för ytterst opraktiska idéer. Oavsett hur absurt det kan börja (eller sluta), bjuder Randall på de senaste forskningsrönen om allt från hur de fysiska lagarna kommer överens med en gungställning till design av flygplanskatapulter, för att klart och koncist svara på läsarnas frågor. Som bonus lär du dig en hel massa när du undersöker hur den vanliga världen fungerar under mycket ovanliga, för att inte säga extrema, omständigheter.

Fylld med galen vetenskap, gränslös nyfikenhet och Randalls karaktäristiska streckgubbar kommer Tänk om 2 lika säkert som naturlagarna att blixtsnabbt bli en klassiker som älskas av nyfikna läsare i alla åldrar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Randall Munroe