Alla tvättar händerna (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
393
Utgivningsdatum
2021-02-10
Förlag
Volante
ISBN
9789179650896
Alla tvättar händerna (e-bok)

Alla tvättar händerna E-bok

Min berättelse från året då alla skyllde på varandra

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2021-02-10
189
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
"Att vara svenska folkets berättare i den här krisen, det är vad jag vill vara. Det kanske är hybris, men om jag kan ta en roll så är det den."

Vad hände egentligen? Och fortsätter att hända? Vem har rätt och hur vet vi?

Från de första rapporterna om att ett nytt coronavirus börjat sprida sig i den kinesiska miljonstaden Wuhan, till mormors brev ett år senare om en tid då man inte kunnat ses. I ett dagboksliknande upplägg får vi följa forskaren och författaren Emma Frans tankar och analyser, om det ständigt förändrade forskningsläget och om hur det är att oväntat hamna i centrum för en allt hätskare debatt. Vi träffar på alla från upprörda forskare och coronapro ler till en kompis som på något sätt lyckats skaffa sig klamydia, trots förmaningarna om social distans.

Alla tvättar händerna är en kombination av folkbildning, dokumentation och personlig berättelse en inifrånskildring av året då alla skyllde på varandra. Boken är både underhållande, allvarlig och lagom skvallrig och ger ett smått tragikomiskt perspektiv på hur svårt det är att förklara ett osäkert forskningsläge för allt mer upprörda människor, politiker och ledarskribenter som kräver starka och effektiva åtgärder mot någonting när ingen riktigt vet hur det ska bekämpas och vad som ens hjälper. Den visar också hur vetenskap fungerar utifrån exempel som vi alla upplevt och kunnat följa i realtid.

Emma Frans är doktor i medicinsk epidemiologi och forskare vid Karolinska Institutet. Hon arbetar med vetenskapskommunikation och har fått såväl Stora journalistpriset som utmärkelsen Årets folkbildare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Alla tvättar händerna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 3,5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 24 mars 2021

    Betyg: 3,5 av 5 - 📚 - Det här är den tredje boken som jag läser av Emma Frans. Jag har tidigare läst böckerna "Larmrapporten - Att skilja vetenskap från trams" och "Sant, falskt eller mittemellan", och jag tyckte att dom båda två var bra och intressanta. Och nu har jag läst författarens nya bok som handlar om året 2020 - Coronaåret. Boken bygger på Emma Frans egen dagbok under året, blandat med fakta. Och även den här boken var intressant och bra. Kan rekommenderas.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Emma Frans