Kronofobi (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
339
Utgivningsdatum
2021-12-22
Förlag
Volante
ISBN
9789179651008
Kronofobi (e-bok)

Kronofobi E-bok

Essäer om tid och ändlighet

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-12-22

Styckköp

209

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Med Martin Hägglunds uppskattade Sommarprogram för första gången i tryck.

Litteraturens och filosofins begär har traditionellt sett förståtts som en längtan efter det oändliga. Med debutboken Kronofobi inledde filosofen Martin Hägglund sin argumentation för ett motsatt perspektiv.

I centrum står här ett begär efter att hålla kvar det ändliga, att minnas det som alltid kan glömmas bort. Bokens första del utforskar detta kronofobiska begär genom läsningar av Gunnar Björling, Katarina Frostenson och Vladimir Nabokov. Bokens andra del vidareutvecklar tidsanalysen genom en studie av Jacques Derridas dekonstruktion. Denna förankras via kritiska läsningar av framförallt Augustinus, Husserl, Freud och Lévinas och utmanar klassiska filosofiska frågeställningar om tidens väsen.

I denna nyutgåva av Kronofobi ingår också som fristående essä Martin Hägglunds Sommarprogram från 2020, en utmärkt introduktion till hela hans filosofiska värld.

Ur Sommarprogrammet:

Jag vet att det är i ögonblicken som allting kan vara och allting kan gå förlorat. Så länge tiden ännu finns och vår omsorg kan göra tillvaron synlig. Så länge världen ännu lyser och innan allting upphör.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hägglund Martin

  • Vårt enda liv

    Hägglund Martin

    Uppmärksammade och hyllade This Life: Secular Faith and Spiritual Freedom av filosofen Martin Hägglund kommer nu äntligen på svenska, i en utvidgad och fördjupad utgåva. Den är en djupt inspirerande bok om hur vi kan förändra våra liv och hur vår ...