Kvinnors styrka : vad jag lärt mig av kampen på det sexuella våldets frontlinje (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2022-08-15
Förlag
Volante
Översättare
Manne Svensson
Originaltitel
The Power of Women
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
234 x 162 x 25 mm
Vikt
630 g
SAB
Ohja-pdaa,Vndp,Kpdaa
ISBN
9789179651725

Kvinnors styrka : vad jag lärt mig av kampen på det sexuella våldets frontlinje

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-08-15
238
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fredspristagaren Denis Mukwege föddes 1955 i dåvarande Belgiska Kongo. Under uppväxten upplevde han såväl den koloniala rasismen som det ekonomiska och moraliska sammanfallet under den framväxande diktaturen i Demokratiska republiken Kongo. Efter att ha utbildat sig till läkare och specialiserat sig på gynekologi har han med fara för sitt eget liv kommit att bedriva omfattande arbete för kvinnor som utsatts för sexuellt våld i hemlandets decennielånga konflikter. Han anses i dag vara världens ledande expert på behandling av våldtäktsrelaterade skador och hans holistiska arbetsmetoder har inspirerat flera andra initiativ världen över. Han har tilldelats EU-parlamentets Sacharovpris för mänskliga rättigheter och grundläggande friheter. Tillsammans med människorättsaktivisten och överlevaren av sexuellt våld Nadia Murad tilldelades han 2018 Nobels fredspris.

Nu berättar han sin egen och Kongos alla utsatta kvinnors historia.

Bokens förord är skrivet av krigskorrespondenten Magda Gad, vars möte med doktor Mukwege blev avgörande för hennes karriär.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kvinnors styrka : vad jag lärt mig av kampen på det sexuella våldets frontlinje
 2. +
 3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 327 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kvinnors styrka : vad jag lärt mig av kampen på det sexuella våldets frontlinje. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som bör läsas av alla
  Tommy Fagerström, 13 februari 2023

  Boken berättar om en man Dennis Mukwege, Nobelpristagare. Hans kamp för kvinnor som utsatts för mycket svåra övergrepp. Förutom sexuella övergrepp också förstörelse av deras könsorgan. Hur han får dessa kvinnor att inte känna skam utan blir en del av kampen för kvinnors mod särskilt i Kongo.
  Har redan fått en vän från Kongo som också lyssnat till Dennis Mukwege vid hans besök på Östra sjukhuset i Göteborg att köpa och läsa boken. Boken handlar om Dennis och hans familjs mod och dessa fant... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Denis Mukwege