Tyst jord : insekternas framtid är också vår (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2022-03-22
Förlag
Volante
Översättare
Bitte Wallin
Originaltitel
Silent Earth
Dimensioner
234 x 163 x 22 mm
Vikt
594 g
SAB
Ugjb
ISBN
9789179651893
Tyst jord : insekternas framtid är också vår (inbunden)

Tyst jord : insekternas framtid är också vår

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2022-03-22
239

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En larmbok, men samtidigt tack vare att Goulson är den han är också en kärleksförklaring. Man hör Goulsons humoristiska, brittiska tilltal ... han är en lysande författare. Naturmorgon i P1

Insekternas framtid är också vår.

Om vi vill hålla jorden inte bara snurrande utan surrande och full av liv då måste vi börja med dess allra minsta välgörare. Insekterna är helt avgörande för allt liv på jorden. Utan dem kommer världen som vi känner den och är beroende av den inte att fungera längre.

Dave Goulson har ägnat sitt liv åt att studera insekter. Han har kommit att bli en favorit bland läsare med en serie älskade böcker om humlor och bin och det fascinerande livet i naturen alldeles runt knuten. Nu använder han all sin erfarenhet och berättarkunskap för att väcka vår uppmärksamhet på ett nattsvart framtidsscenario. Men alla läsare av honom kommer att känna igen sig i kärleken till insekterna och blicken för det vidunderliga i naturens många märkvärdiga små sexbenta karaktärer.

Tyst jord är lika delar kärleksförklaring till insekter, elegi över en värld på väg att förloras och kamplystet manifest för en grönare planet. Dave Goulson vill få med oss alla i kampen: från politikerna och företagarna till var och en av oss som har en trädgård eller täppa. Det är knappt om tid men med vår hjälp har världens insekter en chans att hämta sig. Steg för steg och med gemensamma krafter är den till synes gigantiska utmaningen faktiskt lättare att klara av än man kan tro. Och det finns ingen tryggare guide på vägen än insektsfantasten Dave Goulson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tyst jord : insekternas framtid är också vår
  2. +
  3. Ek : träd för kungar och kryp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ek : träd för kungar och kryp av Bengt Ehnström (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tyst jord : insekternas framtid är också vår. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vår framtid
    En som saknar besöken i GB (Uppsala), 10 juli 2022

    Borde läsas av alla. Bitvis väldigt vetenskaplig och detaljerad men det övergripande budskapet är livsviktigt för hela planeten, människor såväl som djur och natur.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dave Goulson