Bekvämlighetens tyranni : hur vi förlorar makten över vår tids stora revolution (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2022-10-05
Förlag
Volante
Medarbetare
Molin, Johannes (form)
Dimensioner
195 x 135 x 18 mm
Vikt
322 g
SAB
Bv
ISBN
9789179652449
Bekvämlighetens tyranni : hur vi förlorar makten över vår tids stora revolution (inbunden)

Bekvämlighetens tyranni : hur vi förlorar makten över vår tids stora revolution

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-10-05
189

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
BEKVÄM SLÅR RÄDD. Digitaliseringen skulle bli en demokratisk guldålder. Men vi var inte redo. I stället offrade vi det mesta som gör oss till självständiga individer för att få ha det bekvämt.

I dag kontrollerar en handfull techjättar allt från vår identitet till våra pengar, samtal och relationer. Vi har skänkt dem närmast oinskränkt inflytande över allt som gör privatlivet heligt, i utbyte mot smarta tjänster som förenklar livspusslet.

Hur kommer det sig att bekvämlighet blev viktigare än allting annat? Och vill vi verkligen fortsätta på en väg som kan leda till att litteraturens dystopier blir verkliga?

Följ med den internationellt hyllade journalisten, författaren och föreläsaren Andreas Ekström på en obekväm uppgörelse med vår digitala samtid. Det här är den avgörande berättelsen om hur vi förlorade makten över vår tids största revolution men också början på motståndsrörelsen som tar oss mot en mindre bekväm, men mycket rimligare värld.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bekvämlighetens tyranni : hur vi förlorar makten över vår tids stora revolution
  2. +
  3. Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marionetterna : en berättelse om världen som po... av Ingrid Carlberg (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bekvämlighetens tyranni : hur vi förlorar makten över vår tids stora revolution. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra, men inte fullt så bra som jag trott
    Jonatan, 27 november 2022

    Prosan och argumentationen i boken är bra, men jag får nog ändå säga att det är lätt att bli lite ledsam när man läser den. Författaren argumenterar för att allteftersom big tech-företagen tar upp allt större andel av kommunikationen mellan människor, så hotar det vår frihet, ekonomi och demokrati. Han kanske till och med har rätt. Men det saknas ett kapitel i slutet som skulle kunna heta "Vad göra nu? För en hoppfull framtid".

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Andreas Ekström

Bokvideo