Vi ger oss aldrig : Så gick det till när Sverige förlorade kriget mot knarket (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (227.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Johan Wicklén
Utgivningsdatum
2022-11-17
Förlag
Volante
ISBN
9789179652654
Vi ger oss aldrig : Så gick det till när Sverige förlorade kriget mot knarket (ljudbok)

Vi ger oss aldrig : Så gick det till när Sverige förlorade kriget mot knarket Ljudbok

(3 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2022-11-17

Styckköp

229

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Historien om hur Sverige förlorade kampen mot knarket.

Det blev inte som man tänkt sig. Snarare tvärtom. Sverige, en gång självutnämnd supermakt i narkotikafrågan, är i dag längre än någonsin från målet om ett samhälle fritt från narkotika. Men hur hamnade vi egentligen här?

Johan Wickléns Vi ger oss aldrig är inte bara det mest heltäckande dokument som skrivits om svensk narkotikapolitik och kampen mot knarket. Det är också en uppgörelse med vår nationella självbild och den lösning på narkotikaproblemet som ur internationellt perspektiv framstår som allt mer extrem.

I centrum står världens mest populära illegala drog, cannabis. Johan Wicklén tydliggör den centrala roll drogen spelat för narkotikapolitikens utveckling. Samtidigt får vi, via gängkrigets offer och förövare, följa hur cannabis blivit motorn i de blodiga kriminella konflikter som numera är vardag i Sverige.

I Vi ger oss aldrig möter läsaren politiker, gangsters och forskare, poliser, brukare och riskkapitalister. Det är en svindlande berättelse om ett unikt system och en drog som i Sverige betraktats som den farligaste av dem alla, en historia kantad av propaganda, politisk populism och en journalistkår som svikit sitt uppdrag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johan Wicklén

  • Vi ger oss aldrig

    Johan Wicklén

    ?häpnadsväckande detaljer som lockar till sardoniska skratt mitt i den mänskliga svärtan? Kalle Lind, Expressen Det blev inte som man tänkt sig. Snarare tvärtom. Sverige, en gång självutnämnd supermakt i narkotikafrågan, är i dag längre än någonsi...