De kom, de såg, de segrade : vad antikens fältherrar lär oss om makten och människan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2023-05-22
Förlag
Volante
Dimensioner
236 x 165 x 25 mm
Vikt
643 g
SAB
K.2
ISBN
9789179652975
De kom, de såg, de segrade : vad antikens fältherrar lär oss om makten och människan (inbunden)

De kom, de såg, de segrade : vad antikens fältherrar lär oss om makten och människan

Inbunden, Svenska, 2023-05-22
199 229 Du sparar 30 kr!
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Låt landets mest folkkära historiepoddare ta med dig på en odyssé genom antikens blodiga slagfält. Lär känna legendariska fältherrar som Alexander, Hannibal, Scipio och Caesar. Deras geni och galenskap. Deras storhet och grymhet. Deras mänsklighet och mystik. Inte bara för att deras levnadsöden är avgörande för att förstå vår samtid, utan för att de tillsammans säger något viktigt om människans förmåga att förföra och förgöra sin omgivning.

Det här är historien om hur fyra mäns drivkrafter lade grunden för världen som vi känner den och hur den kan gå under av samma slags drivkrafter. Lika mycket är det ett brandtal för antiken och det som går förlorat om vi inte bryr oss om dess lärdomar. Allt serverat med den humor, passion och rykande inaktualitet som gjort Historiepodden till en självklar del av hundratusentals svenskars vardag.

Daniel Hermanssons debut är måsteläsning för alla som vill förälska sig, eller åter förälska sig i historien. Den moderna bladvändaren för alla som vill lära sig mer om de som kom, såg och segrade och alla som får betala priset på den enskildes väg mot den absoluta makten.

Daniel Hermansson (f. 1981) är gymnasieläraren som blivit en av landets mest folkkära folkbildare genom Historiepodden. Han är även en av experterna i SVT:s frågesport Muren och kommenterar ofta historiska händelser i media. De kom. De såg. De segrade. är Daniel Hermanssons debutverk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De kom, de såg, de segrade : vad antikens fältherrar lär oss om makten och människan
  2. +
  3. Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladimir Putin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det fallna imperiet : Ryssland och väst under V... av Martin Kragh (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Daniel Hermansson