De kom, de såg, de segrade : vad antikens fältherrar lär oss om makten och människan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2023-05-22
Förlag
Volante
Dimensioner
236 x 165 x 25 mm
Vikt
643 g
SAB
K.2
ISBN
9789179652975
De kom, de såg, de segrade : vad antikens fältherrar lär oss om makten och människan (inbunden)

De kom, de såg, de segrade : vad antikens fältherrar lär oss om makten och människan

(17 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-05-22
259
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De kom, de såg, de segrade : vad antikens fältherrar lär oss om makten och människan Kan levereras innan julafton
Hermanssons berättarglädje skapar ett driv i framställningen som gör boken svår att lägga ifrån sig. Det är alltså ett mycket lustfullt läsande som väntar en bred historieintresserad läsargrupp. Bibliotekstjänst (BTJ), som ger De kom, de såg, de segrade betyget 5 av 5.

Med sin rafflande skildring över antikens fältherrar visar Daniel Hermansson att han inte bara är en av Sveriges bästa historiepoddare, utan också en skicklig författare. Bo Eriksson, författare och docent i historia vid Stockholms universitet.

OM BOKEN

Låt landets mest folkkära historiepoddare ta med dig på en resa till antikens blodiga slagfält.

Lär känna legendariska fältherrar som Alexander, Hannibal, Scipio och Caesar. Deras geni och galenskap. Storhet och grymhet. Mänsklighet och mystik. Tillsammans avgörande för att förstå samtiden, liksom människans förmåga att förföra och förgöra sin omgivning.

Lika mycket är boken ett brandtal för allt som går förlorat om vi inte bryr oss om antikens hårdvunna lärdomar. I en tid präglad av historielöshet och despoter som utmanar demokratin, har behovet av en andra renässans sällan varit större.

Allt serveras med den humor, passion och rykande inaktualitet som gjort Historiepodden till en självklar del av hundratusentals svenskars vardag.

Daniel Hermanssons debut är måsteläsning för alla som vill förälska sig i historien. Bladvändaren för alla som vill lära sig mer om de som kom, såg och segrade. Och de som fick betala priset på vägen mot den absoluta makten.

OM FÖRFATTAREN

Daniel Hermansson (f. 1981) är den tidigare gymnasieläraren som blivit en av landets mest folkkära folkbildare genom Historiepodden. Han kommenterar ofta historiska händelser i media och är en flitigt anlitad expert i såväl SVT som TV4. De kom, de såg, de segrade vad antikens fältherrar lär oss om makten och människan är Daniel Hermanssons debutverk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De kom, de såg, de segrade : vad antikens fältherrar lär oss om makten och människan
 2. +
 3. Landet utanför : Sverige och kriget 1943-1945

De som köpt den här boken har ofta också köpt Landet utanför : Sverige och kriget 1943-1945 av Henrik Berggren (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av De kom, de såg, de segrade : vad antikens fältherrar lär oss om makten och människan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inga stora nyheter från antiken
  Nils Gunnar Hillerdal, 27 november 2023

  Trevlig repetition av historien. Lättläst och underhållande men knappast någon djupare insyn i fältherrarnas psyke. Jag vet inte riktigt vad boken lärde oss om makten och människan, annat än att de gamla fältherrarna hade fina armeer, var goda strateger och hade tur. Men man har mycket trevligt medans man läser!

 2. Filmiskt

  Romarna är inte mitt favoritämne eftersom det så ofta handlar om krig och slag, men nu gillar jag författaren som person och älskar hans sätt att uttrycka sig som är nästan filmiskt, så därför ett högt betyg från mig.

 3. Rekommenderas varmt
  Thomas , 7 juni 2023

  En fantastisk bok. Mitt i prick.Lika bra som Historiepodden. Daniel är kunnig, mkt rolig. Ämnet kan vara kallt och stelt.Så icke detta bok.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Daniel Hermansson