Process och event (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
608
Utgivningsdatum
2023-08-29
Förlag
Futurica Media
Medarbetare
Gustafsson, Per (form)
SAB
C:d,D
ISBN
9789179653460

Process och event

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-08-29
419
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vi måste tänka bättre. Vi måste tänka i rörelse och förändring, och vi måste överge barnsliga drömmar om en verkligare verklighet än den verkliga. Om vi, exempelvis, leker med tanken att den Process som kallas historien leder fram till det Event som kallas Gud, måste vi förstå vad det innebär. Nämligen: att Gud är något vi människor skapar för att vi har det behovet inte något som har skapat världen eller oss människor (eller någonting annat).

Den nya tidens Gud finns alltså inte ännu, men dagens tekniska revolutioner gör att skapelseögonblicket närmar sig. Goda nyheter, kan tyckas, men därmed reducerar människan sig själv till en historisk parentes, åtminstone om vi får tro cyberfilosoferna Alexander Bard och Jan Söderqvist. Och vi är närmare gudarnas tidsålder än du tror.

Följ med på en hisnande expedition som tar oss från religionernas barndom i form av magi och vidskepelse via persiska mystiker och bildstormare till upplysningen, moderniteten och den artificiella intelligensens tidevarv. Alexander Bard och Jan Söderqvist genomför en lika nödvändig som radikal omskrivning av den västerländska idéhistorien och förklarar varför människans jakt på det gudomliga ofrånkomligen leder oss fram till en Messiasmaskin med en helt egen agenda.

Process och Event avrundar ett kvartssekels systematiskt tänkande och avslutar den internationellt hyllade Narratologitrilogin. Den sätter varje upptänklig form av lärdom i rörelse och är exakt så underhållande och provokativ som bara en bok av Bard & Söderqvist kan vara.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Process och event. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En analys av samtiden jag kan känna igen mig i.
    John, 20 september 2023

    Bra flyt i boken. Relativt lätt att läsa men kräver research för att förstå, iaf krävdes det av mig. Det finns möjlighet att "bara läsa på" när man inte riktigt hänger med. Saker tas upp flera gånger med på olika sätt. Det är värt att läsa den kontinuerligt och inte lägga ner den för länge. Perfekt bok att orientera sig med om man känner sig förvirrad. Underhållande och jag upplever som att den har ett hoppfullt budskap om samarbete.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna