Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
362
Utgivningsdatum
2020-08-05
Upplaga
1
Förlag
BoD
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
210 x 148 x 25 mm
Vikt
528 g
Antal komponenter
1
Komponenter
Paperback
SAB
Hc
ISBN
9789179695781
Hilly Ulrika, en filares dotter... (häftad)

Hilly Ulrika, en filares dotter...

Häftad Svenska, 2020-08-05
119
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hilly Ulrika, en filares dotter... är en roman som bygger på biografi och som till stor del handlar om livsöden från prolog i det absoluta slutet av 1800-talet och till en epilog som skrivs i mitten av av den senare hälften på förra seklet.
Bokens Anna utackorderas som fattigbarn. Fadern dyker upp i huvudstaden efter att ha lämnat rötterna i Blekinge och blir fabrikör i den stora staden. Precis detsamma som Annas moder gör. Så småningom flyttar även Anna till Stockholm där hon återser sin käresta efter ett kort möte under en tågresa ifrån Kristianstad.
Boken är skriven med värme och med stundtals underfundigt språk där både humor och tårar visar på en sann verklighet. Stockholm och Södermalm målas upp med varliga penseldrag i den sinnevärld som en palett färgade livet för den som levde under 1900-talets början. Första världskriget, spanska sjukan, ransoneringar, andra världskriget, Stockholms Olympiaden... man kämpade på så länge man orkade. Man höll ut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hilly Ulrika, en filares dotter...
 2. +
 3. Kråkan : mellan minne och verklighet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kråkan : mellan minne och verklighet av Lars C Holmberg (häftad).

Köp båda 2 för 232 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars C Holmberg

 • Kråkan : mellan minne och verklighet

  Lars C Holmberg

  Kråkan, mellan minne och verklighet, är en roman som till stor del handlar om uppvaknande minnen där oförrätter, ångest och kränkningar ser sin dager. Den legitimerade beteendevetaren Vendela Grense tar itu med den stressade författaren och hans u...

 • Spår 1

  Lars C Holmberg

  SPÅR 1 är en kriminalroman som till stor del handlar om brottsliga handlingar år 1978. Man fick försöka lösa brott ändå, utan DNA, gärningsmannaprofiler och en uppsjö av mobiltelefoner. Larm om funnet troligt brottsoffer, sker efter påskhelgen. De...