Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2020-08-12
Upplaga
1
Förlag
BoD
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
210 x 148 x 11 mm
Vikt
280 g
Antal komponenter
1
Komponenter
Paperback
SAB
Lz Mårdh, Annika
ISBN
9789179696740
Det är inget fel : min resa genom vårdens maktkultur (häftad)

Det är inget fel : min resa genom vårdens maktkultur

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2020-08-12
152
 • Skickas inom 10-15 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hur långt kan sjukvården gå för att mörka sina felbehandlingar och brister?

Den frågan ställde sig Annika, 33 år, efter att i 12 år varit ortopedpatient efter en bussolycka.
En till synes enkel knäskada, ledde till omfattande problematik i knä, höft, fot plus daglig värk. Med tiden blev det tydligt att hon inte skulle få någon mer ortopedisk vård. Inte ens på akuten fick hon hjälp när hon var utslagen av smärta. Nedlåtande kommentarer som vi ska inte ta reda på vad som är fel och vi accepterar inte att du får hjälp någon annanstans, gjorde att Annika fick nog. Hon bestämde sig för att skriva en bok om sin resa genom vården.
En sann berättelse om hur en människa kränks, särbehandlas och motarbetas när felaktigheter i vården påtalas. Men även om hennes kamp för att ha rätt till ett människovärdigt liv.
Annikas historia avslöjar en maktkultur i hälso- och sjukvården. Vårdgivare döljer varandras felbehandlingar, tillåter kränkande bemötande och dataintrång är en del av vardagen.
Det som berättas i den här boken har hänt, det hände i min hemregion. Det här är min och kanske andra drabbades historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det är inget fel : min resa genom vårdens maktkultur
 2. +
 3. Tillsammans - För en god och nära vård

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillsammans - För en god och nära vård av Bodil Jönsson, Hans-Inge Persson, Jeanette Andersson, Ralph Harlid, Ami Hommel (häftad).

Köp båda 2 för 461 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det är inget fel : min resa genom vårdens maktkultur. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vård i världsklass? Knappast!
  Alithia, 9 september 2020

  Boken beskriver hur det ser ut bakom kulisserna inom en vård som brukar kallas "vård i världsklass". Svensk vård är uppbyggd kring sekretess, vilket skapar utrymme för moraliskt förfall när det gäller bemötande och behandling. Inget kommer ändå att kontrolleras, och om det skulle göra det som kommer inget ändå att hända. En fruktansvärd historia, särskilt beklämmande eftersom den är tagen ur verkligheten. Boken rekommenderas till alla som någonsin funderat på att söka vård i någon form.

 2. Maktkulturer som spårar ur och blir farliga
  Malin Carina Brolin, 30 augusti 2020

  Författarens första bok som handlar om hur vårdsystemet i Sverige i nutid vägrar att erkänna sina fel och brister. Hur hanteringen av en patient som ställer krav blir ignorerad och avskuren från det som vi skattebetalare lägger pengar på varje månad för att känna oss trygga och omhändertagna om vi behöver det. Felbehandling som verkligen mörkas av svansen till de läkare som inom ortopedin har makt att trolla bort journaler och även läsa spärrade delar i patientjournalen. Att ortoped efter ort... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner