Lek & skapa & läs : av hjärtans lust (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2021-05-17
Upplaga
1
Förlag
BoD
Medarbetare
af Klintberg, Manne (förf.) / Larsson, Margaretha (förf.) / Norén-Björn, Eva (förf.) / Stalfelt, Pernilla (förf.) / Taube, Maria (förf.) / Wahlund Nilsson, Christina (förf.) / Öhman, Margareta (förf.) / Bergström, Rolf (form)
Dimensioner
220 x 155 x 20 mm
Vikt
680 g
Komponenter
Paperback
SAB
Dofa,Eab.01
ISBN
9789179699055
Lek & skapa & läs : av hjärtans lust (häftad)

Lek & skapa & läs : av hjärtans lust

(8 röster)  |  Läs 8 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-05-17
306
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  159
Visa alla 1 format & utgåvor
PÅ LÅTSAS ÄR PÅ RIKTIGT

LEK & SKAPA & LÄS, av hjärtans lust är en bok om viktiga förutsättningar för barns optimalt goda utveckling. Den är skriven ideellt som en gåva till nästa generations barn. Gåvan kan komma till uttryck i barns liv genom de vuxna som läser boken och tar till sig av innehållet. Boken innehåller flera författares beprövade erfarenheter, grundat på forskning och kryddat med visdomsord.

Det fantastiskt hoppfulla är också att det som är viktigt för barnen behöver inte kosta pengar, det är vår tid i form av närvaro som är väsentlig!

Boken vänder sig till alla som vill måna om den livsviktiga lekens, kulturens och den skapande människans kraft att finna glädje och välbefinnande i tillvaron.

Den handlar om att möta barn på deras villkor, se deras behov, inspirera dem och ge av sig själv. Förslag på aktiviteter, skapande tekniker och lästips ingår i boken.

För dig som önskar bygga broar mellan stora och små, mellan nutid och kommande uppväxande generationer. För dig som vill bidra till att öka det empatiska klimatet i världen i en framtid. Var och en som tar till sig något frö från boken gör skillnad!

Hur kan vi finna livets rika källor, vara kreativa i samvaron, vårda våra nära relationer?

Bokens medförfattare:

Ylva Andersson, Lars-Erik Berg, Lars Björklund, Ylva Ellneby, Manne af Klintberg,

Margaretha Larsson, Eva Norén-Björn, Pernilla Stalfelt, Maria Taube,

Christina Wahlund Nilsson samt Margareta Öhman

Att LEKA med ett barn är en kärlekshandling

Vi kanske inte kan uträtta stora saker

Men små saker med stor kärlek

MODER TERESA
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lek & skapa & läs : av hjärtans lust
 2. +
 3. Hjärnsmart pedagogik : stimulera barns lärande, empati, inre lugn och självkontroll

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjärnsmart pedagogik : stimulera barns lärande,... av Anette Prehn (häftad).

Köp båda 2 för 681 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Lek & skapa & läs : av hjärtans lust. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktigare än någonsin att ge barn utrymme för fri
  Anna-Karin, 14 april 2023

  Detta är en viktig bok om hur barn bearbetar livet och får en egen röst genom den fria leken och att få uttrycka sig i bild. Att formulera en känsla, ett sammanhang för att kunna pröva och förstå bättre. Det är viktiga saker när allting blir mer och mer digitalt och serverat på ett platt fat. Att känna lyckan i att ha en kropp, att ha sinnen och att använda dem i ett undersökande av världen och sakernas tillstånd. Det är fint och något vi bör vara mycket rädda om. I leken och skapandet får vi... Läs hela recensionen

 2. Inspiration för alla som arbetar med barn
  Göran Ronnell, 29 september 2022

  Det är en fröjd att bläddra i boken, layouten är fantastisk, omväxling mellan bilder och texter gör den extra spännande och pedagogisk. Boken borde vara obligatorisk som lärobok för all personal som utbildas till att ta hand om barn. Hoppas "Lek & Skapa & Läs" får stor spridning, så mycket klokskap!

 3. I leken är barnet högre än sig själv
  Lars Peter Gosch, 23 november 2021

  I en alltmer digitaliserad, prestationsinriktad och individualiserad värld fångar och beskriver Lena Margård och medförfattare lekens betydelse för utveckling och välmående Detta gäller våra barns (och vuxnas) framtid.
  Lek och lärande hör ihop. Boken exemplifierar detta på en mängd sätt. Vi får ett antal personliga berättelser om lekens betydelse kryddat med forskningsbaserad fakta.
  Lasse

 4. Efterlängtad bok om lekarbete
  Ulla Jansson, 28 september 2021

  Med stor behållning och med ett leende på läpparna har jag läst boken. Den är skriven med stor kärlek till alla barn och barnet i oss oavsett ålder.
  Boken är lättläst och varierande. Det är ingen bok man sträckläser utan man kan med fördel välja ut ett kapitel att fördjupa sig i. Författaren har vävt ihop medförfattare med olika inriktningar men med leken i fokus på ett utomordentligt sätt.
  Boken är fint illustrerad med fina bilder och foton som bjuder in läsaren i olika sammanhang.... Läs hela recensionen

 5. Leken är livets spegel!
  Annika Kjeller, 22 september 2021

  En mycket inspirerande och viktig bok med samlad expertis om den livsviktiga leken och barns rätt till lek. Vi får på ett lättläst och tydligt sätt ta del av den röda tråden för empatisk utveckling, fördjupa oss i hur lek, skapande och läsande hör ihop och budskapet om att "leken är livets spegel" lyser klart genom alla sidor. Lenah Margård och medförfattare har lyckats skapa hopp och framtidstro i bokform!

 6. En gåva till framtiden
  Anita Ekberg, 13 september 2021

  Boken är en lovsång till kär-LEKEN. En gåva till framtiden. Den är lättläst med kapitel som du själv väljer med härliga bilder och dikter. Budskapet är att så många som möjligt ska möta barn på deras villkor, se deras behov, inspirera dem och ge av sig själv. Tid för spontanitet är också viktigt att blanda med inbokade aktiviteter. Läsande gör skillnad för barnet. Läsa böcker och berättande ger näring till empatisk utveckling och ge barnet möjlighet att skapa egna bilder. Viktiga ord på sida... Läs hela recensionen

 7. Bok för alla inom skola och hem
  Förskollärare, 10 september 2021

  "Låt barndomen bli lång och ta plats" skriver Lenah Margård i sin bok, Lek&Skapa&Läs av hjärtans lust. Flera kända medförfattare ger extra "fiber" till innehållet. En fröjd för ögat som går lekande lätt att läsa; vi påminns om att leken är livsnödvändig!
  Boken genomsyras av en vardagsnära syn på leken. Att sätta igång lek kan vara lätt - den kan blomma upp närhelst tillfälle ges. Aktivitetsförslag ingår för stora och små mellan 0-100 år.
  En bok att återvända till och läsa portionsvis efter lust och behov.
  Läs den och bli glad!

 8. Fin bok att läsa för alla som arbetar med barn.
  Lenah Margård, 6 september 2021

  Kristallo. Här kan du hitta inspiration och motivation till att arbeta kreativt med Barn. Läsa om Hur leken är viktig för för barns utveckling, fantasi och sinnlighet. Naturen är en sinnlig plats som bjuder många härliga möjligheter för lek, motorisk utveckling och kreativitet på alla sätt. Erfarna pedagoger och artister delar här med sig på ett inspirerande sätt.

Visa alla 8 recensioner