Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2020-10-29
Utmärkelser
Astrid Lindgren-priset
Förlag
Bokförlaget Hedvig
Originaltitel
Tordyveln flyger i skymningen
Dimensioner
212 x 131 x 16 mm
Vikt
240 g
SAB
Hcg
ISBN
9789179710354

Tordyveln flyger i skymningen (lättläst)

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2020-10-29
239
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I byn Ringaryd i Småland kommer ett tåg strax att åka genom skogen. Jonas, hans syster Annika och deras vän David ska spela in hur det låter när tåget rusar på rälsen. Men den här kvällen är tåget försenat eftersom en skalbagge, en tordyvel, flyger in i ögat på en truckförare. Förseningen gör att de hamnar på Selanderska gården där något märkligt håller på att ske just den här kvällen.

Så småningom får Annika, Jonas och David sommarjobb på gården. Där hittar de gamla kärleksbrev som berättar om blommor, resor och en egyptisk gravstaty. Nu får de vara med om mystiska händelser som verkar höra ihop med dåtid och nutid - och där tordyvlar ser ut att hjälpa dem att ta reda på sanningen.

Tordyveln flyger i skymningen är en av Maria Gripes mest lästa och älskade böcker. Nu som lättläst i bearbetning av Niklas Darke.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tordyveln flyger i skymningen (lättläst)
 2. +
 3. Pottkalendern från Blöjfri.se : ett pedagogiskt och roligt stöd för er potträning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pottkalendern från Blöjfri.se : ett pedagogiskt... av Sofia Bergenstjerna, Michael Bergenstjerna (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tordyveln flyger i skymningen (lättläst). Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En Underbar läsupplevelse!

  Spännande läsupplevelse med vackra miljöskildringar och fina minnen från barndomen! Rekommenderas varmt!

  Jag älskade Maria Gripe som barn och att få återuppleva en av hennes berättelser var Otroligt roligt! Det här är en lättläst version av "Tordyveln flyger i skymningen"; en version jag varmt kan rekommendera!

  I den här boken får vi träffa de två syskonen Jonas (13 år) hans storasyster Annika (15 år) och deras kompis David (16 år); året då boken utspelar sig är 1976 i Småla... Läs hela recensionen

 2. Lättläst klassiker

  Philip 8 år:
  Jag, mamma och Gustav har läst Tordyveln flyger i skymningen. Boken handlar om några barn som heter Jonas, Annika, Annikas lillebror och David.

  Den är spännande. Det finns ett läskigt, gammal och tomt hus. Det är några män med kikare. En mumieförbannelse finns med i boken och en konstig dam som ringer och vill spela schack i telefon. Det finns också blommor med egen vilja. Jag tycker att boken är bra.

  Gustav:
  Jag tycker också att boken är bra. Den var li... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Maria Gripe