Vera vem? (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2022-08-25
Förlag
Bokförlaget Hedvig
Illustratör/Fotograf
Elisabeth Widmark
Dimensioner
246 x 173 x 18 mm
Vikt
570 g
SAB
uHc
ISBN
9789179711849
Vera vem? (kartonnage)

Vera vem?

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2022-08-25
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  159
Visa alla 1 format & utgåvor
Vera och Nour har alltid varit bästisar. Men i sjuan förändras allt. Nour blir kompis med populära Emilia och plötsligt är det som att Nour inte ser Vera längre. Samtidigt blir Veras roll i klassen annorlunda. Till en början är skämten och elakheterna små. Vera gör motstånd och vägrar se sig som ett offer. Men kränkningarna blir bara värre och värre. Och så gör Nour något som kanske inte går att förlåta.

Vera vem? är en gripande och träffsäker berättelse om hierarkier, vänskap och vuxenblivande som utforskar mobbingens gråskalor och olika roller. Prisade Anna Sundström Lindmark och Elisabeth Widmarks grafiska roman öppnar upp för samtal och reflektion utan att skuldbelägga eller ge enkla svar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vera vem?
 2. +
 3. Guldmånen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Guldmånen av Charlotte Cederlund (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vera vem?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som borde finnas i alla skolbibliotek

  AC (mamma);
  Vera vem? är en bok som berör från det att man börjar läsa till att man lägger ifrån sig boken. Den borde finnas i alla skolbibliotek.

  Att boken är ritad i svart blyerts förstärker alla känslor som står i texten. Vilken fantastisk kombination Lindmark/Widmark.

  Boken handlar om vänskap, utanförskap, mobbing och att söka något annat.

  Vera och Nour är vänner och de gillar marsvin. Tillsammans har de en Youtube kanal om marsvin och de verkar verkligen v... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna Sundström Lindmark

 • I skuggan av ett geni

  Anna Sundström Lindmark

  "I bokhyllan fanns en stor blå bok med titeln "Från luffare till millionär". Författaren var min farfar, Alvar Lindmark. Han dog samma år som jag föddes och jag blev väldigt nyfiken på honom. Jag visste att han varit kändis, uppfinn...

 • Vi skulle segla runt jorden

  Anna Sundström Lindmark

  Det här är så vackert gjort. Så OTROLIGT vackra bilder. Lundströms bokradio Passar läsaren som inte räds det svåra, och som tilltalas av det bildbetonade berättandet. DN Ungefär 1500 personer pe...