Balladen om sångfåglar och ormar (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Hungerspelen
Läsålder
Unga vuxna
Utgivningsdatum
2020-05-20
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Lena Jonsson
ISBN
9789179750930
Balladen om sångfåglar och ormar (e-bok)

Balladen om sångfåglar och ormar E-bok

(6 röster)
E-bok,  Svenska, 2020-05-20

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Hungerspelen är tillbaka! I "Balladen om sångfåglar och ormar" följer vi händelserna som skedde 64 år innan Hungerspelen-trilogin utspelar sig.

Det är morgonen inför slåtterdagens ceremoni, som kommer inleda de tionde hungerspelen. I huvudstaden förbereder sig artonårige Coriolanus Snow inför sitt uppdrag som mentor i spelen. En chans att återfå berömmelse och inflytande. Den en gång så mäktiga ätten Snow har nämligen sjunkit ner i en djup ekonomisk kris, och nu hänger hela familjens framtid på Coriolanus möjlighet att charma, utmanövrera och besegra sina klasskamrater. Så att just hans spelare går vinnande ur hungerspelen.

Men oddsen är emot honom. Han blir tilldelad det förnedrande uppdraget att vara mentor åt en flickspelare från Distrikt 12, sämst av de sämsta. Deras öde ligger nu i varandras händer - varje val som Coriolanus gör kan leda till framgång eller fall, triumf eller förintelse. Inne på arenan väntar en kamp på liv eller död. Men utanför arenan börjar Coriolanus få sympati för sin spelare ... och tvingas tumma på spelreglerna i sin strävan att överleva. Till varje pris.

Med "Balladen om sångfåglar och ormar" tar Suzanne Collins upp viktiga och ständigt aktuella frågor om auktoritet, våldsanvändning och vad som egentligen definierar att vara människa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Suzanne Collins