Den falska rosen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (11.9 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Utgivningsdatum
2020-04-21
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Jakob Wegelius
ISBN
9789179751173
Den falska rosen (e-bok)

Den falska rosen (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (PDF), Svenska, 2020-04-21
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Ni har bett mig att skriva ner allt jag vet om mannen som kallades för Shetland Jack. Det skall jag göra. Jag skall berätta för Er om hans hårda liv. Och Ni skall få reda på den hemska sanningen om hans mystiska försvinnande.

Men historien om Shetland Jack tog inte slut när hans fartyg hittades övergivet i Glasgows hamn. Och nu har Jacks öde blivit en del av mitt eget. Om detta måste jag också skriva, trots att det känns svårt. Ibland vill jag bara glömma den långa vintern i huset på Oswald Street och allt det onda som hände där.

Er vän, Sally Jones"

"Den Falska Rosen" handlar om fartyget Hudson Queens gåtfulla historia. Sökandet efter sanningen leder skutans besättning - maskinisten Sally Jones och skepparen Henry Koskela - till Skottland och staden Glasgows undre värld. Där tar deras resa en ödesdiger vändning. För Sally Jones står till slut själva livet på spel.

"Den Falska Rosen" är en fristående fortsättning på de Augustprisbelönade böckerna "Legenden om Sally Jones" och "Mördarens apa". Jakob Wegelius böcker har läsare världen över och han har mottagit utmärkelser så som Deutscher Jugendliteraturpreis, ALA Batchelder Award (för bästa översatta barn- och ungdomsbok i USA 2018), Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur samt Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok år 2008 och 2014.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den falska rosen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. så bra
    Anna, 24 januari 2021

    Jag är 82 fyllda och har läsecirklar igång med flera av mina barnbarn. Det yngsta o jag läser nu Den falska rosen efter Mördarens apa. Vi njuter båda av beskrivningar mm och på våra digitala möten pratar vi om karaktärer, troliga motiv och funderar på vad som ska komma härnäst. Boken är spännande och nyskapande och vi är imponerade av hur Sally hanterar människor och situationer. Både Lizzabon och Glasgow finns med som ev resmål när vi planerar resor efter pandemin. Han har den "riktiga" bo... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jakob Wegelius