Barna Hedenhös : bilder från stenåldern (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Serie
Barna Hedenhös (del 1)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2021-06-14
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Bertil Almqvist
Dimensioner
288 x 223 x 8 mm
Vikt
356 g
SAB
Hcf
ISBN
9789179757137
Barna Hedenhös : bilder från stenåldern (inbunden)

Barna Hedenhös : bilder från stenåldern

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2021-06-14
189
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  27
Visa alla 1 format & utgåvor
Följ med 4 000 år tillbaka i tiden, till en strand vid sjön Mälaren där familjen Hedenhös bor i en grotta. Det är pappa Ben, mamma Knota, barnen Sten och Flisa och hunden Urax. Det stora äventyret börjar när barnen önskar sig en liten vildsvinsunge som husdjur. När pappa Ben lyckas röva bort en gris får han en hel flock ilskna vildsvin efter sig. Hals över huvud tvingas Hedenhösarna fly ut på sjön i en ekstock. Och efter flera dagars paddling kommer de äntligen fram till ... Stockholmen!

Bertil Almqvist som både författade, handtextade och illustrerade bilderböckerna om Barna Hedenhös arbetade även som illustratör åt ett flertal dagstidningar. Med en stor portion humor och lek med ord blandar han fantasi med fakta. "Barna Hedenhös" är den första boken i serien och utkom första gången 1948. Bertil Almqvist har även skapat den klassiska "Sagan om Vasa".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barna Hedenhös : bilder från stenåldern
 2. +
 3. Gissa hur mycket jag tycker om dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gissa hur mycket jag tycker om dig av Sam McBratney, Anita Jeram (inbunden).

Köp båda 2 för 244 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Barna Hedenhös : bilder från stenåldern. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Härlig stenåldershistoria
  Bertil Ericson, 4 maj 2022

  Kul och spännande läsning för barnbarn, så kunde det ha varit en gång för länge sedan i stenålderns Sverige med barna Hedenhös.

 2. Härligt återseende
  Fox, 3 april 2022

  Älskade de här böckerna när jag var liten! Sten och Flisa och alla äventyr de upplevde tillsammans. Fina teckningar. Boken är textad så den är mycket lättläst.

 3. Rolig stenålder för alla åldrar
  Tina Godinho, 28 mars 2022

  För så där 65 år sedan, när jag själv var barn var Barna Hedenhös en stor favorit. Jag hade så gärna velat läsa den för mina egna barn men min egen bok försvann och någon ny fanns inte att få tag på. (Barna Hedenhös kom ut 1948.) Till min stora glädje & förvåning trycktes boken upp igen förra året. Så nu är det mitt lilla barnbarn, snart 2 år, som får göra bekantskap med Ben, Knota, Sten, Flisa, Urax och alla andra roliga stenåldersfigurer.
  /Glad farmor

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Bertil Almqvist