Så funkar Sverige (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Så funkar
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2022-05-23
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Johanna Kristiansson
Dimensioner
270 x 205 x 13 mm
Vikt
485 g
SAB
uOc
ISBN
9789179776152

Så funkar Sverige

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2022-05-23
179
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur funkar Sverige egentligen? Varför är det viktigt att ha koll på det? Och vad händer när det inte funkar? Vilka bestämmer över oss tio miljoner som bor här? Och hur kan du vara med och påverka nu och i framtiden? Ett första steg på vägen kan vara att läsa denna faktafyllda handbok till landet Sverige, om allt från allemansrätt och rösträtt till jämlikhet och olikhet. Många frågor, många svar - för nyfikna i alla åldrar! Nu i en uppdaterad version 2022.

Kanske har du bott i Sverige i hela ditt liv? Kanske har du precis flyttat hit? Oavsett vilket, så undrar du säkert över en hel del. Vad betyder det att vi bor i en demokrati? Vilka rättigheter och skyldigheter har vi? Vem ser till att det finns jobb, skolor och sjukhus? Vem planerar hur samhället ska se ut och varifrån kommer pengarna? Vad gör en politiker egentligen och hur väljer vi dem?

Sverige är som ett rikt och blandat smörgåsbord av spännande saker, som ständigt fylls på och skapas av oss som bor här. Och vilka vi är ändras hela tiden. Läs om hur det var förr och jämför med idag.

"Matilda Westerman har tidigare arbetat på Utbildningsdepartementet och i en utredning som tittat på det demokratiska samtalet i en digital tid. Tillsammans med kluriga illustratören Johanna Kristiansson lär hon dig om det viktigaste, svåraste, konstigaste och bästa med Sverige! "Så funkar Sverige" är en bok för hela familjen som förklarar vårt samhälle så att alla kan förstå. Du får svar på en massa frågor och kanske ger den dig fler."

"Så funkar Sverige" ingår i faktaserien Så funkar det!. Läs också "Så funkar internet" och "Så funkar krig och konflikter", samt de stora böckerna "Så funkar det! Hemma och runtomkring", "Kroppen inifrån och ut", "Fordon och farkoster", samt "Jorden i universum".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Så funkar Sverige
  2. +
  3. Så funkar pengar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så funkar pengar av Matilda Westerman, Per Wreding (inbunden).

Köp båda 2 för 357 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Matilda Westerman