Koll på pesten (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (11.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Koll på
Läsålder
12-15 år
Utgivningsdatum
2020-08-10
Upplaga
1
Förlag
Nypon förlag
Översättare
Lars Ahlström
ISBN
9789179871123

Koll på pesten E-bok

E-bok,  Svenska, 2020-08-10
149
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Pesten är en sjukdom som uppstod redan på antiken. Smittan spreds över världen med loppor på råttor. Till Sverige kom den på 1300-talet. Miljoner människor har dött i smittan, som fortsätter att bryta ut även i dag. Detta är historien om hur pesten påverkat mänskligheten genom århundraden. Här blandas skrock och vetenskap - i en rysligt spännande faktabok!

Faktaserien "Koll på", som ger utrymme för lite längre och mer djupgående fakta än i våra övriga faktaserier. Böckerna är rikligt illustrerade i färg och svartvitt. Svåra ord förklaras i marginalen, faktarutor ger extra och roliga fakta. Böckerna har innehållsförteckning och register. De här böckerna är lämpliga att använda både i undervisning, som bredvidläsning i skolan och för dem som gärna läser lättlästa faktaböcker. Serien är framtagen för högstadiet men passar också väl för äldre läsare, liksom för de läsare som vill ta steget från böckerna i serien "Fakta om ..." till en lite större utmaning

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Barbara Krasner