Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Bara vara vänner (del 3)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
67
Utgivningsdatum
2021-08-16
Upplaga
1
Förlag
Nypon förlag
SAB
Hcg
ISBN
9789179874216
Veras bok (kartonnage)

Veras bok

Kartonnage Svenska, 2021-08-16
188
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Veras mamma och pappa har separerat. Vera och hennes lillebror bor i en lägenhet tillsammans med en mamma som sjunker djupare och djupare ner i alkoholmissbruk. Vera får ta ett stort ansvar hemma. När hon börjar bråka med Dana i skolan resulterar det i ett besök hos kuratorn. Vera tar med sig Hakim till mötet och där får han veta att Veras pappa har lämnat familjen och nu bor tillsammans med Dana och hennes mamma i det stora fina huset som Vera bodde i tidigare. Kan Hakim och Noa hjälpa Vera att söka hjälp och få det bättre?

I serien Bara vara vänner har Pernilla Gesén skapat en spännande och inkännande serie om kärlek och vänskap. Precis som vanligt i Pernillas böcker finns här känslor så att det räcker och blir över. Ny vänskap och spirande kärlek varvas med besvikelse och ilska.

I den tredje boken i serien har vännerna gått i sjuan ett tag och de börjar känna sig hemma på den nya skolan. Men när Vera inte kommer till skolan förstår Hakim och Noa att hennes liv inte är så lätt som de tror, kanske behöver hon deras hjälp?

Pernilla Gesén har på sina snart tjugo år som författare skrivit över 50 böcker. Med bland annat sina serier om Alva, Jenna och Kompisböckerna har hon etablerat sig som en av de mest populära svenska barnboksförfattarna. Hon gör ofta författarbesök i skolor och på bibliotek, och hennes böcker är alltid med på bibliotekens topplistor över de mest utlånade.

Sagt om Bara var vänner - Noas bok:

En tankeväckande bok som samtidigt ger ett bra underlag för diskussion i en klass när det kommer till kompisrelationer och moraliska frågeställningar. Agneta Willans, BTJ

Sagt om Bara vara vänner - Hakims bok:

Innehållet är åldersadekvat för barn och ungdomar från nio år och uppåt men är, vad språket beträffar, anpassat till dem som är i behov av lättläst litteratur. /.../ Budskapet är att inte lockas att göra sådant man inte själv vill och att inte ljuga eller skylla på någon oskyldig. Ett viktigt moraliskt ställningstagande. Detta är en läsvärd bok. Agneta Willans, BTJ-häftet nr 19, 2020.

Boken finns också som e-bok digital ljudbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Veras bok
  2. +
  3. Noas bok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Noas bok av Pernilla Gesén (inbunden).

Köp båda 2 för 376 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pernilla Gesén