Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
BBK Storm (del 4)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2022-01-14
Upplaga
1
Förlag
Nypon förlag
Dimensioner
24 x 165 x 127 mm
Vikt
180 g
SAB
Hcg
ISBN
9789179875619

Basket är inte roligt

Inbunden,  Svenska, 2022-01-14
205
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  99
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  149
Visa alla 2 format & utgåvor
Noa spelar basket i BBK Storm. Han och hans kompis Lukas tränar mest av alla i laget. De får spela varje match och ger allt för att vinna. Samir däremot får ofta sitta på bänken. Han vet att han är bland de sämsta i laget och funderar på att sluta.

Noa och Lukas tror att laget blir bättre om Samir slutar, men coach Efraim har helt andra idéer om hur man får fram ett bra lag. Det gäller att få alla spelare att trivas, inte bara de bästa.

Med mötet mellan ungdomar i ett basketlag där alla måste hjälpas åt för att nå framgång, levandegörs i Basket är inte roligt allvaret bakom och betydelsen av att lära sig se sina lagkamrater och att sätta sig in i någon annans tankar och känslor. Hur är det att vara bäst i ett idrottslag? Hur känns det att vara sämst? I såväl idrottslaget som i skolan och i övriga livet påverkar sådana tankar och känslor ungdomars engagemang och prestationer.

Basket är inte roligt är fjärde boken i serien av Niklas Krog om basketlaget BBK Storm från Växjö - ett gäng killar som alla har olika bakgrund och förutsättningar. Här blandas träning, matcher och utmaningar både på planen och i livet med skola, vardagstjafs och vänskap.

Boken finns även som e-bok och ljudbok.

Niklas Krog har skrivit fantasyböcker, historiska böcker och lättlästa böcker. Han sitter på stol nummer sex i Svenska barnboksakademien. Varje år besöker han närmare hundra olika skolor för att prata om läsning. I sin ungdom spelade Niklas basket med A-landslaget, juniorlandslaget och han tog SM-guld med Alvik Basket 1986. I BBK Storm använder han sina basketerfarenheter och skildrar både vänskap och spel med stor närvaro.

Sagt om Försvar är enkelt:

Dilemman, moraliska spörsmål, känslor och idrott - Försvar är enkelt innehåller allt som en basketälskande mellanstadie- eller högstadieelev behöver, dessutom paketerat med luftig layout, lättlästa smala kolumner och korta meningar där man undviker de svåraste orden.

Camilla Appelgren, BTJ-häfte nr 18/2021

Sagt om tidigare böcker i serien:

Ilska och slutspel: "Författaren Niklas Krog spelade själv basket i sin ungdom och kännedomen om spelet lyser igenom, även om orden vägs på guldvåg när man skriver för de som har svårigheter med läsningen." "Många kan känna igen sig i basketlagets medlemmar, här finns den för explosiva Noa som älskar sin sport men hatar att förlora, den eftertänksamme lagkamraten som lugnar honom, coachen som pushar lagom hårt och lagets clown som roar och spexar. /.../ Trots att boken ingår i en serie fungerar det perfekt att läsa den fristående." - Camilla Appelgren, BTJ

En foul för mycket: "En medryckande berättelse som bör locka sportintresserade pojkar i mellanstadieåldern. Berättelsen skildrar både vänskap och spel med träning, matcher och livet utanför planen. Språket är enkelt och texten är lättläst...
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Basket är inte roligt
 2. +
 3. Skadad och värdelös

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skadad och värdelös av Niklas Krog (kartonnage).

Köp båda 2 för 404 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Niklas Krog