Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Skräck på SoMe
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
60
Utgivningsdatum
2024-01-10
Upplaga
1
Förlag
Nypon förlag
Dimensioner
10 x 155 x 114 mm
Vikt
130 g
SAB
Hcf
ISBN
9789179877842

Rösten från förr

Kartonnage,  Svenska, 2024-01-10
199
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  99
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  149
Visa alla 2 format & utgåvor
Emmy vaknar på natten av ett otäckt röstmeddelande i mobilen. Det är något bekant med rösten, men Emmy kan inte komma på vem det är. Men när fler och fler meddelande spelas upp börjar Emmy få minnesbilder i huvudet. Minnen av två flickor på rymmen. Den ena med blonda flätor och ett armband med rosa pärlor. Och så en bil som tutar och bromsar som tjuter ...

I sin populära serie som tar avstamp i aktuella ämnen som psykisk ohälsa, viljan att passa in, jakten på att bli omtyckt på sociala medier ger Helena Dahlgren läsarna nu en skrämmande berättelse om röstmeddelande från andra sidan.

Helena Dahlgren är skräckexpert, författare och översättare. Hon har blivit mycket uppmärksammad för sina ungdomsböcker om Ödesryttarna som baseras på onlinespelet Star Stable. Hon debuterade som lättlästförfattare 2019 med Flickan i den rosa skogen.

Helena Dahlgren om lättläst skräck:
Tänk om man, genom att skala av orden, kan skriva sig rakt in under hunden och skrämmas ännu mer ...? Det tror jag man kan uppnå genom att skriva lättläst skräck. Det kan bli ännu tätare, ännu läskigare.

Sagt om Dödlig dans:
Helena Dahlgren lyckas i lättlästa skräckisen Dödlig dans skapa en krypande och kuslig stämning med få ord. Läsningen ger en nostalgisk känsla av att berätta skräckhistorier som jag gjorde som barn, med en ficklampa under hakan. De många otäcka detaljerna, som dessutom är så nära knutna till vår samtid där vi allt som oftast går med näsan ner i telefonerna, skapade ett engagemang som gjorde boken svår att sluta läsa. Slutet bjöd på en oväntad twist där rysningarna höll i sig en bra stund även efter avslutad
Caroline Svensk, BTJ

Sagt om Flickan med det röda håret som fick högsta betyg av BTJ:
Helena Dahlgren skapar en suggestiv och riktigt kuslig klassisk spökhistoria med spöken, ett mordmysterium och ett övergivet hus mitt i skogen. Detta blandas med ingredienser som känns igen från skräckhistorier som sprids på nätet, så kallade creepypastor. Vidare används teknik och sociala medier för att få berättelsen att verkligen krypa in under skinnet på
läsaren.
Fia Idegård, BTJ-häfte

Sagt om En perfekt selfie som fick högsta betyg av BTJ:
Författaren bygger skickligt upp en krypande mardrömslik stämning genom hela berättelsen. Skräcken knyts ihop med de psykologiska teman som nämns ovan, vilket förstärker obehaget. /.../ Formatet är kort och texten medvetet skapat för att vara lättläst. Det är riktigt bra, obehaglig och spännande skräck i kortformat - dessutom med en tvist på slutet.
Fia Idegård, BTJ

Sagt om De väntar på mig som fick högsta betyg av BTJ:
Teman som anas är familj och tillhörighet, livet och döden, sorg samt att det man ser på sociala medier inte visar hela sanningen. Det är skickligt berättat och en mycket spännande läsning i kortformat som ges här.
Fia Idegård, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rösten från förr
 2. +
 3. Pojke av trä

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojke av trä av Martin Olczak (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helena Dahlgren