36 timmar (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (401.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
Johanna Lindström (del 1)
Inläsare
Sofia Berntsson
Utgivningsdatum
2020-11-24
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789179950842
36 timmar (ljudbok)

36 timmar Ljudbok

(59 röster)  |  Läs 6 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-11-24

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Del 1: Johanna Lindström.

Det är midsommarhelg och hela Stockholm är avspärrat. En från början fredlig demonstration mot polisens sätt att tillämpa en ny terroristlagstiftning - den så kallade Nationalsäkerhetslagen - har urartat. Johanna Lindström, general och chef för Försvarets operativa verksamhet, hinner precis rädda sin 15-åriga dotter undan det kaos som utbryter när poliserna drar sina vapen. Men alla har inte samma tur. När tårgasens dimmor lättar har flera personer skjutits till döds av ordningsmakten. Johanna konfronterar generaldirektören för Säpo. Och strax därefter blir hon utsatt för ett attentatsförsök. För att skydda sig själv, sin dotter och sitt land tvingas Johanna utnyttja alla sina militära resurser. Hon är en konspiration på spåren som leder till en myndighet med hållhakar på regeringen - en myndighet som samarbetar med kriminella element och som vill förflytta makten från Sveriges regering och riksdag till sig själv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av 36 timmar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lite lång men otroligt intressant
  -, 27 juli 2023

  Får mig att fundera hur eller i vilket skick Sverige egentligen ör om denna historia uppenbarades.

 2. Mycket bra bok och uppläsare!
  -, 15 maj 2022

  Hade gett den en 5:a om det inte varit några timmar runt 9-10 timmar som kändes onödigt utdragna.

 3. Tack!
  -, 16 mars 2021

  Bäst!

  Rekommenderas varmt. Ser fram emot nästa bok o hoppas den är lika bra

 4. Mycket spänning, många fel
  -, 13 mars 2021

  Historien är rafflande, men det finns en del att anmärka på. Juridiskt förekommer det en hel del direkta felaktigheter, t ex om Lagrådets roll i lagstiftningsarbetet. Dessutom en del dissonanser. T ex sägs det först att en mekaniserad bataljon spärrat broarna mellan Kungsholmen och Traneberg samt Stora Essingen, och lite senare att det gällde broarna mellan Kungsholmen och Traneberg samt Lovön. Uppläsaren växlar mellan att kalla ajutanten Markus Z. och Mattias Z. Det senare framför allt i slu... Läs hela recensionen

 5. För lång och detaljerad
  Ann-Kristine (Helsingborg), 22 februari 2021

  En spännande och även skrämmande historia som skildras med mycket kunskap. För någon intresserad av militäriska och polisiära strukturer förmodligen ett "himmelrike" av information. Men 36 timmar känns snarare som 36 dagar eftersom det händer så otroligt mycket. Detaljerna alldeles för ingående och många men som sagt - en ruskig historia som vi förhoppningsvis aldrig ska behöva uppleva i Sverige!

 6. Fängslande!
  -, 30 december 2020

  Berättelse med högt tempo som är svår att sluta lyssna på.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av David Bergman