Jag var Mengeles patolog: En läkares ögonvittnesskildring från Auschwitz (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (251.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Christian Arnet
Utgivningsdatum
2022-01-26
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789179952914

Jag var Mengeles patolog: En läkares ögonvittnesskildring från Auschwitz Ljudbok

(17 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-01-26

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Läkaren Miklós Nyiszli anlände till förintelselägret Auschwitz i maj 1944. Waffen-SS fick kännedom om hans medicinska kompetens och lät honom tjänstgöra som patolog åt lägrets ökände chefsläkare Josef Mengele i åtta månader. Nyiszli blev ögonvittne till det industriella massmordet och i krematorierna utförde han otaliga obduktioner och undertecknade rapporterna med sitt eget fångnummer.
Mirakulöst nog överlevde Nyiszli dödsmarschen från Auschwitz och därefter tre andra koncentrationsläger innan befrielsen. Efter hemkomsten, 1946, skrev han ner sin skräckinjagande skildring. Boken var en av de första där Auschwitz fasor beskrevs i detalj. Den har utgivits på en lång rad språk, sålt i hundratusentals exemplar och legat etta på New York Times bästsäljarlista.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jag var Mengeles patolog: En läkares ögonvittnesskildring från Auschwitz . Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Förskräckande bra!
  Agneta Markås, 13 mars 2022

  Skrämmande påminnelse om mänsklighetens ofattbara grymhet. Bitvis outhärdligt konkret. Den boken glömmer man inte i första taget. Föredömligt tydligt och klart uppläst.

 2. Väldigt läsvärd / att lyssna på!
  Sebastian, 9 mars 2022

  Enorm detaljrikedom i författarens berättelse om vad han varit med om.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Miklós Nyiszli