Kristen på nytt sätt : en berättelse om två vänner på en andlig resa (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Kristen på nytt sätt (del 1)
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2006-05-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Marcus förlag
Översättare
Margareta Brogren
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
A new kind of christian-a tale of two friends on a spiritual journey
Medarbetare
Lundbäck, Caroline (form)
Dimensioner
230 x 160 x 22 mm
Vikt
580 g
SAB
Ci
ISBN
9789179994983
Kristen på nytt sätt : en berättelse om två vänner på en andlig resa (kartonnage)

Kristen på nytt sätt : en berättelse om två vänner på en andlig resa

(1 röst)
Kartonnage Svenska, 2006-05-01
169
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
För den som känner sig trött på det kyrkliga eller längtar efter andlighet utan att behöva vara "religiös"

I Kristen på nytt sätt får vi följa ett förtroligt och djuplodande samtal mellan pastor Dan och hans dotters NO-lärare, Neo. De resonerar om tro och tvivel, om förnuftets roll, om kallelse, mission och ledarskap, om andlig fostran och tillväxt i dagens sekulära, ständigt föränderliga samhälle. Dan får hjälp att inse den djupare orsaken till sin olust inför den kristna tron sådan han dittills har förstått, lärt ut och praktiserat den. Han tvingas till en brottningsmatch med sig själv och sin egen ovilja att lämna en begränsande tro bakom sig. Till slut förstår han att bortom alla snäva kategorier och hela batteriet av klichéer i den kristna retoriken ligger en möjlighet för den sortens kristendom som fastnat i stela system. Tron kan förnyas och bli levande igen, den kan på ett nytt och friskt sätt uttrycka vad Jesus har lärt oss och vad han kallar människor till i början av det tredje årtusendet. Alla som söker fördjupning i sitt liv med Gud och vill bekänna sin kristna tro med större äkthet och ärlighet kan i Kristen på nytt sätt se fram mot en spännande andlig resa. Brian D. McLaren har verkat som pastor och församlingsplanterare i många år. Han märkte att varken den konservativt evangelikala eller den mer bredkyrkligt liberala fåran inom kristenheten gav honom vad han behövde på trons väg. Steg för steg uttrycker vad det innebär att vara kristen i vår omvälvande tid, och hans berättelse ger en handfast och samtidigt framsynt bild av hur det går till att vara kristen i postmoderniteten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kristen på nytt sätt : en berättelse om två vänner på en andlig resa
  2. +
  3. Historien vi är en del av : fortsatta äventyr med en kristen på nytt sätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Historien vi är en del av : fortsatta äventyr m... av Brian D McLaren (kartonnage).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Brian D McLaren

Övrig information

För den som känner sig trött på det kyrkliga eller längtar efter andlighet utan att behöva vara religiös

I Kristen på nytt sätt får vi följa ett förtroligt och djuplodande samtal mellan pastor Dan och hans dotters NO-lärare, Neo. De resonerar om tro och tvivel, om förnuftets roll, om kallelse, mission och ledarskap, om andlig fostran och tillväxt i dagens sekulära, ständigt föränderliga samhälle. Dan får hjälp att inse den djupare orsaken till sin olust inför den kristna tron sådan han dittills har förstått, lärt ut och praktiserat den. Han tvingas till en brottningsmatch med sig själv och sin egen ovilja att lämna en begränsande tro bakom sig.

Till slut förstår han att bortom alla snäva kategorier och hela batteriet av klichéer i den kristna retoriken ligger en möjlighet för den sortens kristendom som fastnat i stela system. Tron kan förnyas och bli levande igen, den kan på ett nytt och friskt sätt uttrycka vad Jesus har lärt oss och vad han kallar människor till i början av det tredje årtusendet. Alla som söker fördjupning i sitt liv med Gud och vill bekänna sin kristna tro med större äkthet och ärlighet kan i Kristen på nytt sätt se fram mot en spännande andlig resa.

Brian D. McLaren har verkat som pastor och församlingsplanterare i många år. Han märkte att varken den konservativt evangelikala eller den mer bredkyrkligt liberala fåran inom kristenheten gav honom vad han behövde på trons väg. Steg för steg uttrycker vad det innebär att vara kristen i vår omvälvande tid, och hans berättelse ger en handfast och samtidigt framsynt bild av hur det går till att vara kristen i postmoderniteten.