Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Nya testamentet för alla
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2011-03-17
Upplaga
1
Förlag
Marcus förlag
Översättare
Melinda Hoelstad
Originaltitel
John for everone
Dimensioner
210 x 140 x 30 mm
Vikt
520 g
SAB
Cha
ISBN
9789179995720
Johannesevangeliet för alla (inbunden)

Johannesevangeliet för alla

Inbunden Svenska, 2011-03-17
229
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Johannes berättelse om Jesus är på en nivå det enklaste av evangelierna, på en annan det mest mångbottnade. Det är oändligt många människor som under seklernas gång har läst Johannesevangeliet och konstaterat att Jesus blivit levande för dem, full av värme, ljus och löften. Det är i själva verket en av världslitteraturens främsta böcker och dess storhet består bland annat i att det avslöjar sina hemligheter, inte bara för den som bedriver studier på högre nivå utan även för den som närmar sig evangeliet i ödmjukhet och förtröstan.

Tom Wrights uppskattade bibelkommentarer gör Bibeln och dess texter tillgängliga på ett helt nytt sätt. Böckerna är skrivna för en bred publik - för alla som vill förstå mer av Nya testamentet och texternas budskap till oss idag.

Johannesevangeliet för alla, är den tredje delen i serien. Upplägget är enkelt. Först den kompletta bibeltexten ur Bibel 2000, sedan en förklaring av textens innebörd, där och då och för oss idag.

Liksom övriga titlar i serien är Johannesevangeliet för alla lämplig för såväl enskild som gemensam läsning, andakt och predikoförberedelse. Förord av teolog Katarina Halldorf Almonte. Svensk översättning och bearbetning av Melinda Hoelstad.

Tom Wright är teolog och biskop i Durham inom Anglikanska kyrkan. Han är författare till flera böcker om Jesus, Paulus och Nya testamentet och dess budskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Johannesevangeliet för alla
  2. +
  3. Markusevangeliet för alla

De som köpt den här boken har ofta också köpt Markusevangeliet för alla av Tom Wright (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Johannesevangeliet för alla