36 dygn i dödens väntrum (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (167.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Mattias Knave
Utgivningsdatum
2021-05-10
Förlag
Word Audio Publishing
ISBN
9789180003216

36 dygn i dödens väntrum Ljudbok

(8 röster)  |   Läs 5 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-05-10

Styckköp

149
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I mitten av mars 2020 blir småbarnspappan Thomas Wilander plötsligt sjuk. Han får hög feber, ont i kroppen och svårt för att andas, men tror att det bara är en vanlig förkylning. Inte kan han väl ha drabbats av något allvarligt, han som är i så god form och lever så hälsosamt? Efter en vecka skjutsar hans fru honom till sjukhuset, där man konstaterar att han har covid-19. Han läggs genast in på intensivvårdsavdelningen och sövs ned. Därefter minns han inget förrän han vaknar upp den 5 maj, efter 36 dygn i respirator.

Det visar sig att Thomas kropp varit utsatt för en aggressiv virusattack och inte svarat på medicinerna. Alla vitala organ är angripna. Vid tre tillfällen då han låg nedsövd fick hans familj besked om att komma in till sjukhuset för att ta farväl. Men Thomas var inte klar med livet.

Thomas Wilander är en av de svenskar som drabbats svårast av covid-19. Han och medförfattaren Marcus Birro har haft tillgång till sex välfyllda dagböcker som sjukvårdspersonalen skrev under tiden han låg nedsövd. Genom dem får vi en inblick i sjukdomens obarmhärtiga slagstyrka men också i kampen för att hålla Thomas vid liv.

"36 dygn i dödens väntrum" berättar om vilken fruktansvärd sjukdom covid-19 är, men visar samtidigt vilken fantastisk mänsklig förmåga som finns i den svenska sjukvården. Och inte minst om hur vägen tillbaka till livet och kärleken ser ut.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av 36 dygn i dödens väntrum. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig för alla
  -, 19 januari 2022

  En bok som alla borde läsa för att få en inblick i både hur det är att vara sjuk i Corona och hur svårt det var för vården. Lär läsas i skolorna i framtiden för att förstå hur Pandemin slog till i Sverige.

 2. One of a kind
  -, 1 juni 2021

  Tänkvärd, välskriven, omskakande, aktuell... det enda som jag kan komma på skulle kunna förbättras är uppläsningen i första halvan av boken som är lite staplande men som blir betydligt bättre i slutet.

 3. Måste läsas
  Madeleine Nilsson, 30 maj 2021

  Denna bok fick mig att förstå hur skört livet är. Hur en fullt frisk människa kan insjukna så fort. Att få läsa om Thomas kämpande, att få läsa om hur hans fantastiska fru Christina orkar med all ovisshet samtidigt som hon har två små pojkar som behöver henne och saknar sin pappa. Denna boken berör på ett mycket starkt sätt. En bok som verkligen bör läsas för att förstå hur pandemins verklighet ser ut.

 4. Gripande och stark berättelse
  - (Vega), 16 maj 2021

  Sträckläste boken samma dag den kom, rörd, berörd och gripen av händelserna och den oerhörda fight familjen fått utkämpa. Thomas- men också fru och barn som fått hantera den ovissa och skrämmande verklighet de utsatts för under sjukdomsförloppet och vägen tillbaka till livet! Mycket läsvärd och välskriven, men också speciellt när detta är högst pågående i många familjers liv- just nu

 5. En viktig bok som berör på djupet!

  Mycket fin skildring av något så fruktansvärt som tack och lov slutar med livet i behåll ❤️.

  Den här boken tar oss med genom tre olika perspektiv. Vi får följa nära anhörigas resa och deras pendlande mellan hopp och förtvivlan. Patienten själv delar sin upplevelse inifrån, både de han minns sedan tiden innan han blev sövd och tiden efter med rehab, detta kompletterat med journalanteckningar från dygnen i respirator. Även personal från IVA, som varit en del av Thomas vå... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna