Instängda barn : vittnesmål från Ystadsfamiljen, Bromöllafallet och Pastorpappans döttrar (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (130.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Callin Öhrvall Delmar
Utgivningsdatum
2023-05-30
Förlag
Word Audio Publishing
ISBN
9789180006125
Instängda barn : vittnesmål från Ystadsfamiljen, Bromöllafallet och Pastorpappans döttrar (ljudbok)

Instängda barn : vittnesmål från Ystadsfamiljen, Bromöllafallet och Pastorpappans döttrar Ljudbok

(151 röster)  |  Läs 24 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-05-30

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Åsa, Roger och deras fem barn blev kända för oss som Ystadsfamiljen. Flera år senare minns vi dem fortfarande. Barnen som inte kunde äta en banan själva, barnen som aldrig fick gå i skolan. Hur kunde det hända? I Sverige?

Det är tyvärr långt ifrån ett enskilt fall. Ami-Ro bodde isolerad på en gård i Skåne tillsammans med sina sju syskon, sin mamma Stina och pappa Bengt. De levde frånkopplade från omvärlden och utsattes konstant för hot och våld. Pappan fick senare öknamnet "pastorn" i tidningarna när han dömdes till fängelse för vad han utsatt sina familjemedlemmar för.

Melina hölls gömd från sin pappa i nästan två decennier. Mamman menade att han skulle gifta bort henne och hennes syskon - men sanningen var en helt annan.

I "Instängda barn" har Leone Milton fått komma bakom kulisserna på Ystadsfamiljen och två liknande fall. Vad driver föräldrarna att låsa in sina barn och hur mår barnen som vuxna?

Leone Milton är journalist och författare. Hon har tidigare skrivit bland andra "Plastikkirurgen", "Ta Makten", "Berättar du så dödar jag dig" och "Monstret från Anderna".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 24 recensioner av Instängda barn : vittnesmål från Ystadsfamiljen, Bromöllafallet och Pastorpappans döttrar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Du kommer bli häpen av innehållet!
  -, 27 december 2023

  Boken låter oss djupdyka i HUR det kan
  ske i Sverige att barn, unga blir gömda.

  Det är 3 verkliga fall som man får inblick i.
  Man tror att det INTE KAN SKE I SVERIGE,
  men det är mycket som sker i det fördolda.

  Läsvärd bok! Rekommenderas varmt!

 2. Sträckläsning
  Helene D, 2 december 2023

  Min första ljudbok (efter att gett upp på några tidigare som inte fångat mitt intresse) och jag ville aldrig stänga av. Väldigt fängslande och fint berättat om de tre fallen utan att bli rörigt. Skall definitivt lyssna på fler böcker av Leone Milton.

 3. Instängda barn
  Marianne, 29 september 2023

  Mycket intressant och tänkvärt

 4. Gripande
  Anna , 10 september 2023

  Hemskt att sådana missförhållande finns i vårt land. Bra att författaren tar upp samhällets bristande ansvar med framförallt att vi alla har ett ansvar att reagera o agera när vi känner på oss att allt inte står rätt till vad gäller barn i vår närhet.

 5. Ämnet är intressant
  M, 27 augusti 2023

  Ämnet är otroligt viktigt och intressant, men texten är ganska platt, författaren blandar in sig själv och sina känslor alldeles för mycket i texten för min smak. Jag tror att texten hade varit bättre om den inte skrevs så mycket i författarens perspektiv och om inte hennes tyckand/känslor fick ta så mycket plats. Dessutom tyckte jag att det var ganska respektlöst att inkludera information om en person som hade avböjt att medverka i boken, uppgifterna som används är förmodligen allmän information men ändå.

 6. Som en könika - en krönika som berör
  -, 20 augusti 2023

  Oavsett om författaren emellanåt speglar sitt eget liv ( bra eller dåligt) så når hon fram med sitt budskap - barns rätt till en trygg barndom. OCH det lyfter boken till en hedersam respektfull nivå. Tack!

 7. Spännande!
  Mathilda (Norrköping), 4 augusti 2023

  Väldigt spännande bok!
  Otroligt gripande och man ville inte stänga av

 8. Blä!
  -, 4 augusti 2023

  Ett viktigt ämne som tas i med en förvånandsvärd naivitet och okunskap!

 9. Läs nyhetsartiklar om fallen istället
  Deborah, 1 augusti 2023

  Boken är väldigt märkligt skriven. Väldigt mycket av författaren och hennes liv kommer in på sätt som bara känns klumpigt.hon skriver även tankar som hon blandar med fakta som kan upplevas som märkligt och som att det färgar personerna i historien ytterligare. Ett exempel på detta är att hon beskriver Åsa som vacker och att det antagligen var därför hennes man som var äldre gick med på det hon sa.

  Sedan så är det viktigt att nämna att det knappt handlar om Ystadbarnen och att man tjä... Läs hela recensionen

 10. Besvikelse
  Anna, 28 juli 2023

  Ett oerhört intressant ämne naivt speglat med en mängd onödigt nämnande av diverse kändisar, stadsdelar i Stockholm och personliga preferenser av kaféer.

 11. Intressant ämne men svårläst
  -, 26 juli 2023

  Med en svårbegriplig naivitet och okunskap lyckas författaren ta ett oerhört intressant ämne till något som mest fokuserar på hennes egna trygga liv under sin graviditet och tidiga föräldraskap. Boken handlar om föräldrar med svåra psykiska tillstånd och författaren avrundar boken med att om de bara fått tidiga insatser från Soc hade det nog gått bra. Hela boken ger känslan av en tonåring som fått i uppdrag i skolan att skriva en rapport men inte lan hålla sig från att ständigt fokusera på si... Läs hela recensionen

 12. Instängda barn
  -, 24 juli 2023

  En viktig bok och tankeställare om denna värld där det finns utsatta barn, och vi medmänniskor behöver handla oftare.

 13. En bok alla borde läsa
  -, 23 juli 2023

  En väldigt viktig bok alla borde läsa, särskilt politiker och de som kan påverka att socialtjänsten får mer resurser. Hoppas boken även ger tankeställare till alla som har barn i sin närhet, som ser om nåt verkar tokigt. Mycket bra skrivet av författaren, lättkäst/lyssnat även om det är gripande.

 14. En besvikelse
  Ulrica, 20 juli 2023

  Handlade inte så mycket om barnen i Skåne vilket jag utifrån titeln trodde. Författaren (journalisten) skriver allt för mycket om sig själv och sin graviditet. Läste att någon i sin recension jämförde texten med hur en högstadieelev skriver och jag kan inget annat än att hålla med.Många tonåringar utgår mycket från sig själve och sina egna upplevelser vilket hon som skrivit boken också gör. Är dock övertygad om att många 16- åringar kan prestera bättre text. Saknade barnens reflektioner runt sin uppväxt, vilket jag upplevde utlovades

 15. Rörigt
  Cecilia , 14 juli 2023

  Tyckte det handlade mest om journalisten
  Det var rörigt och det fyllde inte min förväntan. Skulle vilja veta vad barnen har att säga istället.

 16. Mer som en krönika
  -, 11 juli 2023

  Berättelserna i sig har ett värde, men upplägget är som en lång krönika med motsägelsefulla och platta analyser på slutet. Lovar lite mer än den håller, i min mening.

 17. Läs
  -, 9 juli 2023

  Tankeväckande. Detta pågår hela tiden. Vi måste alla öppna våra ögon och se barnen

 18. Tyvärr
  S., 6 juli 2023

  Språkligt påminner boken bitvis om en svenskuppgift på högstadienivå, det är mycket av författarens egna tyckanden, känslor och tankar. Jag hade förväntat mig mer.

 19. Tragiskt
  -, 2 juli 2023

  Mycket bra men tragiskt

 20. Högt och lågt
  -, 28 juni 2023

  Vill man läsa en osorterad röra av fakta, spekulationer, tyckanden och fria fantasier är det här en lysande bok. Det är synd att de här barnens historier inte förvaltas bättre än så här.

 21. Intressant
  -, 27 juni 2023

  Intressant att få lite insyn i hur barnen som varit instängda haft det och hur de upplevt sin barndom samt hur de lever sina liv idag.

 22. Tänkvärt
  -, 26 juni 2023

  Ger en ett uppvaknande att våga ifrågasätta mer.

 23. Alla borde läsa denna bok
  -, 25 juni 2023

  Civilkurage, ett ord, som berör.
  Alla borde visa mer av det.
  Att våga fråga, lägga sig i, gång på gång om man anser någon far illa, eller ej syns till !! Prata med berörda istället för att först anmäla. Acceptera att familjer lever olika gällande umgänge, socialt liv. Men var observant på magkänslan.

 24. Intressant
  -, 2 juni 2023

  Intressant inblick men även skrämmande bild hur samhället inte reagerat

Visa alla 24 recensioner

Fler böcker av Leone Milton