Stabil och agil kedja : bygg en framgångsrik organisation i en turbulent värld (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2020-11-26
Förlag
Mondial
Dimensioner
218 x 148 x 26 mm
Vikt
588 g
SAB
Qba
ISBN
9789180020282
Stabil och agil kedja : bygg en framgångsrik organisation i en turbulent värld (inbunden)

Stabil och agil kedja : bygg en framgångsrik organisation i en turbulent värld

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-11-26
296
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Trenden att marknader konsolideras är stark och det finns inga tecken på att den kommer att avta. De sju största svenska kedjorna i trettio branscher med totalt 210 företag och 30 000 arbetsplatser omsätter drygt 1 000 miljarder kronor om året.

Världen förändras i snabb takt. Digitaliseringen ändrar konsumenternas beteende och värderingar och det innebär att själva fundamentet för att skapa affärer ändras. Kedjor är komplexa organisationer som historiskt sett har levt på att vara stabila. Nu behöver de även vara snabbrörliga agila.

Genom intervjuer med drygt trettio vd:ar för några av Sveriges mest framgångsrika handelskedjor och tjänsteföretag har Peder Söderlind kartlagt vilka möjligheter och utmaningar den nya tiden innebär för dessa ledare, deras organisationer och medarbetarna. I boken presenterar han också en plattformsmodell för kedjor som ger nycklarna till hur det går till att utveckla framgångsrika verksamheter med många lokala enheter. Han ger också en inblick i den mest aktuella forskningen där områden som plattformsstrategi, tjänstelogik, affärsekosystem, medarbetarengagemang, värdeskapande och hållbarhet spelar en betydande roll.

*

Peder Söderlind är författare, researcher och tjänstedesigner. Han har grundat och är vd för det svenska SaaS-bolaget Glykol, som hjälper ledande kedjor att effektivisera riskbedömning, internkontroll och merförsäljning. Han har en bakgrund inom journalistik, är föreläsare och har arbetat med research för bl.a. Veckans Affärer och Dokument Inifrån. Han har en magisterexamen i interaktionsdesign och har under de senaste tio åren arbetat med tjänstedesign. Det här är hans tredje bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stabil och agil kedja : bygg en framgångsrik organisation i en turbulent värld
 2. +
 3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 515 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stabil och agil kedja : bygg en framgångsrik organisation i en turbulent värld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Teori, praktik och insikter
  John Johansson, 10 mars 2021

  En lite guldgruva. Dels är boken trevlig att läsa men den är också full matad av teori, praktik och insikter. Peder Söderlind har i arbetet med boken intervjuat 30 VD:ar. Vi får ta del i deras samtal och det sätts i sammanhang. Boken rekommenderas varmt för den som vill förbättra sitt förståelse för affärsutveckling, ledarskap och den verkliga vardagen för operativa chefer.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peder Söderlind

 • Informationskompetens: En grundbok

  Martin Lindqvist, Peder Söderlind

  Bakom all information finns en avsändare som har ett syfte. Ett företag skall generera pengar till sina ägare, intresseföreningen skall värna om medlemmarnas intressen och myndigheten har ett uppdrag. Informationen vi stöter på i vår vardag, på sk...

 • Sexindustrin på nätet : aktörer, innehåll, relationer och ekonomiska flöden

  Sven-Axel Månsson, Peder Söderlind

  Mer än 800 000 svenskar porrsurfar på nätet. Stora summor är i omlopp, men hur ser verksamehten ut bakom kulisserna? Hur är den organiserad med hänsyn till teknik, ekonomi och tjänster för produktion och försäljning av pornografi och sexuella tjän...