Kunskap som känns (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-05-07
Förlag
Mondial
ISBN
9789180021036
Kunskap som känns (e-bok)

Kunskap som känns (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2021-05-07

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Varför borde ekonomer studera filosofi och litteratur? Hur hänger samtidskonst och skönlitteratur ihop med lärande? Och hur kan ett bildningsideal för vår tid se ut?

Kunskap som känns är en lovsång till att vidga sina vyer. Lars Strannegård visar hur estetiska upplevelser kan vara en nyckel till att förstå andras erfarenheter, koppla ihop större skeenden med fakta och inse hur historien är länkad till nuet.

Bildning, av både hjärta och hjärna, är själva motorn för mänskliga framsteg och gemenskaper. Därför kan skola och högre utbildning aldrig reduceras till att enbart möta arbetsmarknadens kortsiktiga behov - de måste var fundamenten på vilka vi bygger ett fritt, empatiskt och demokratiskt samhälle.

*

Lars Strannegård är professor i företagsekonomi och sedan 2014 rektor för Handelshögskolan i Stockholm.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kunskap som känns. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Kunskap för en AI
    Olof Granstedt (Trelleborg), 5 juni 2021

    Många har förväntningar på att Artificiell Intelligens skall ta över många av våra traditionella arbetsuppgifter. Denna AI skall söka information från olika håll. För att rätt tolka den och därur väska fram kunskap behöver denna AI veta vad som förstås med allt den samlar in. Då antager jag att den behöver kunna sätta sig in i hur denna information är skapad. Vilka värderingar, traditioner och upplevelser som har styrt de som valt att just denna information har skapats. Vet inte AI hur inform... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lars Strannegård