På topplistor
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-11-15
Förlag
Mondial
Dimensioner
233 x 162 x 28 mm
Vikt
737 g
ISBN
9789180021173
Sven Ingvars : Ett år i taget (inbunden)

Sven Ingvars : Ett år i taget

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2021-11-15
229
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Sven Ingvars är bandet som aldrig tystnat. Under mer än ett halvt sekel på scen har de tagit sig från genombrott och storhetstid, via ekonomiska och personliga kriser till återkomsten som kultband, och vidare mot framtiden. I Ett år i taget berättas hela resan: från de första stapplande stegen på knirrande logdansscener i Värmland, genom varenda svensk folkpark, till landets största scener.

Drivna av en aldrig sinande spelglädje och en villkorslös kärlek till sin publik är bandet, 65 år och 55 låtar på Svensktoppen senare, fortfarande aktuella. Ett år i taget bygger på intervjuer med både tidigare och nuvarande bandmedlemmar och innehåller ett unikt bildmaterial.

*

»Anledningen till att Sven Ingvars är så framgångsrika är att de är genuina på riktigt. De har jobbat hårt och fått med sig nya generationer. Oscar Magnusson har gjort ett otroligt bra jobb att förvalta det arvet. Sven Ingvars går en bra framtid till mötes. Det finns ingen annan artist eller band som jobbar med en motsvarande historia.«
Thomas Johansson, legendarisk musikpromotor, Live Nation

»En viktig orsak till Sven Ingvars framgångar är deras förmåga att blanda rocken och folkmusiken. Det svenskaste vi har är polskan som har anor så långt tillbaka som 1500-talet. Etablissemanget har försökt skjuta undan folkmusiken, men den sitter i kroppen på oss svenskar.«
Leif Stinnerbom, teaterchef vid Västanå Teater och tidigare musikforskare som påbörjade en doktorsavhandling om Sven Ingvars.

*

Anders Nilsson är författare och journalist, som tidigare arbetat på bland annat Dagens Industri, Dagens Nyheter, SvD, Expressen, TV4 och Nya Wemlandstidningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sven Ingvars : Ett år i taget
  2. +
  3. Sven Ingvars : Ett år i taget - SIGNERAD AV SVEN INGVARS

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sven Ingvars : Ett år i taget - SIGNERAD AV SVE... av Anders Nilsson (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Nilsson