Hotet från Ryssland (ljudbok)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (172.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Carl Jacobson
Utgivningsdatum
2023-02-26
Förlag
Mondial
ISBN
9789180023177
Hotet från Ryssland (ljudbok)

Hotet från Ryssland Ljudbok

(48 röster)  |  Läs 7 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2023-02-26

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det finns ett före och ett efter den 24 februari 2022 när Ryssland inledde sin fullskaliga invasion av Ukraina. Sverige står nu inför det värsta säkerhetspolitiska läget på decennier, men hotet i dag är bredare än vid tidigare kriser. Ryssland använder inte bara det militära medlet utan även spioner och cyberattacker så väl som företagsköp och energiutpressning.

Före invasionen av Ukraina brukade vi svenskar ställa oss frågan: Behöver vi oroa oss för Ryssland, egentligen? Efter framstår den frågan som naiv.

I Hotet från Ryssland förklarar Oscar Jonsson hur vi bör förstå Ryssland, elitens drivkrafter och deras världsbild samt hur både de militära och icke-militära hoten mot Sverige ser ut.

*

Oscar Jonsson är doktor i krigsvetenskap och forskare vid Försvarshögskolan. Jonssons expertområde är rysk krigföring; han har tidigare jobbat på Försvarsmaktens Högkvarter med hybridkrigföring och rysk strategi och varit chef för Center for the Governance of Change vid IE University. Han är också kolumnist i Expressen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Hotet från Ryssland. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tankeväckande
  -, 21 mars 2023

  Väldigt informativ och exakt!

 2. Mycket bra
  -, 15 mars 2023

  En mycket professionell författare som pedagogiskt förklarar Rysslands historia, nutid och framtid.

 3. Skrämmande
  -, 14 mars 2023

  Mycket bra.

 4. Oerhört viktig bok i vår tid
  -, 11 mars 2023

  Denna bok är en rejäl ögonöppnare inför det hot Ryssland utgör säkerhetsmässigt på alla nivåer. Inte bara militärt. Rysslands ständiga operationer att underminera meningsmotståndare, demokratiska institutioner, desinformera och splittra måste till varje pris medvetandegöras på alla samhällsnivåer.
  /Mikael Holmgren

 5. Förklarar hur Putin tänker och agerar!
  -, 9 mars 2023

  Intressant, tydlig och lättillgänglig. Alla borde läsa eller lyssna på denna bok. Jag fick stor "Aha-upplevelse". Bra inläsning! Jag tror att jag snart ska lyssna på den en gång till, för att försäkra mig om att jag inte missade någon aspekt.

 6. Fakta som upplyser.
  -, 8 mars 2023

  Oerhört spännande, skrämmande och uppväckande!

 7. Balanserad redogörelse om det ryska hotet.
  -, 5 mars 2023

  Utmärkt och balanserad redogörelse om Ryssland av idag och det hot som de utgör för Sverige och andra demokratiska länder. Borde vara obligatorisk läsning för alla beslutsfattare i vårt land.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Oscar Jonsson

 • The Russian Understanding of War

  Oscar Jonsson

  This book analyzes the evolution of Russian military thought and how Russia's current thinking about war is reflected in recent crises. While other books describe current Russian practice, Oscar Jonsson provides the long view to show how Russian m...