Migration : Genom mina ögon (ljudbok) NY
På topplistor
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (301.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Mikael Ribbenvik Cassar
Utgivningsdatum
2024-04-02
Förlag
Mondial
ISBN
9789180024907

Migration : Genom mina ögon Ljudbok

(22 röster)  |  Läs 6 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2024-04-02

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Till den som förfasar sig och undrar hur i hela friden en så oseriös person kan bli generaldirektör vill jag till mitt försvar framhålla att byråkratins grå våta filt vid det laget hade slutit sig tätt kring mitt tidigare så levnadsglada och skojfriska hjärta.

Varför utvisas oskyldiga barn och sjuka mormödrar när terrorister får stanna? Hur sjukt är ett apatiskt barn och hur gammalt är ett ensamkommande barn? Vad hände egentligen bakom kulisserna under flyktingkrisen? Varför lät Sverige alla syrier stanna?

Frågorna som tjänstemän på Migrationsverket ställs inför är många och svåra. Migration : genom mina ögon är Mikael Ribbenvik Cassars egen berättelse om varför svaren ser ut som de gör. Vi får följa hans resa från asylhandläggare till generaldirektör, och möta allt från den enskilda människan på andra sidan skrivbordet till insidan av rummen där vår tids stora frågor avgjordes.

*

Mikael Ribbenvik Cassar, född 1967, är jurist och ämbetsman. Han var generaldirektör för Migrationsverket mellan 2017 och 2023.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Migration : Genom mina ögon. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En inblick i verkligheten
  -, 1 maj 2024

  Underbar bok. Hans språk är fängslande. Innehållet må få kritik från många, men är ändock en inblick i hur frågan om asyl och Migrationsverkets verksamhet verkligen fungerar. Tycker alla borde läsa/lyssna på denna innan man går in i debatter som rör frågor som asyl och varför Migrationsverket utvisar vissa individer.

 2. Migration
  -, 22 april 2024

  Underbar intressant bok och dessutom fylld med humor

 3. INTRESSANT!
  -, 21 april 2024

  Jag ska aldrig slänga ur mig något negativt om Migrationsverket, utan att tänka efter första. Här var många frågor som jag fick svar på! Inget avundsvärt jobb!

 4. Där satt den
  Joseph Selén, 16 april 2024

  Få är de företrädare från staten som lyckas med att förklara sin komplexa verksamhet på ett sånt sätt så vanligt folk kan förstå dilemman, utmaningar och att det det inte allt för sällan är en konflikt mellan lagstiftning och ens tyckande. Ribbenvik Cassar lyckas förklara hur migrationssystemet fungerar på ett sätt som är allmänbildande. Han lyckas också blanda upp det med humor och anekdoter från ett kvarts sekel på Migrationsverket. En välbehövlig bok som beskriver en tid i Sverige som vi kommer att blicka tillbaka på många gånger.

 5. Mycket bra och läsvärd bok.
  -, 12 april 2024

  Bra och tänkvärd bok. En möjlighet att ta del av en statlig verksamhet som jag inte varit insatt i. Fått en helt annan bild av verksamheten den massiva kritik som tjänstemännen fått utstå trots hårt arbete.

 6. Intressant
  -, 10 april 2024

  Det är intressant att höra den sidan av historien. Han har fått stå pall för mycket kritik. Läsvärd och balanserad

Visa alla 6 recensioner