Klassisk rebell (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2021-11-17
Förlag
Bazar Förlag
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
230 x 160 x 37 mm
Vikt
787 g
SAB
Ijz Lampenius, Linda
ISBN
9789180060738

Klassisk rebell

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2021-11-17
258
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Det är hjärtskärande läsning, samtidigt som det är en bladvändare som engagerar på djupet, från första till sista sidan... Alla nämns vid sitt rätta namn, både de goda och de onda och detaljerna är absurda. Lusten att dokumentera sitt äventyrliga liv gör att hon kan bevisa allt hennes fiender förnekar, bevis som slutligen räddar henne." Ölandsbladet

Linda Lampenius lever många olika liv, i olika världar. Som barn har hon ett liv med föräldrarna på Svenska Teatern i Helsingfors, ett annat på släktgården i Labby och ett tredje som yrkesviolinist. Ur dem växer liven i offentligheten fram: violinist, modell, tv-personlighet, varumärke och skådespelare.

Men mitt i ljuset finns också mörkret. Lindas barndom präglas av ansvar och oro för en förälder med missbruksproblem. Och hon kämpar samtidigt för att leva upp till sin violinlärares krav. Linda utvecklar ett kontrollbehov som ofta leder till framgångar, men inte alltid. Hon drabbas av ortorexi och senare i livet bulimi. Hon beskriver en resa som bestått av sprakande upplevelser och becksvarta stunder. Hon har kämpat mot de egna demonerna och andras hänsynslösa svek. Och hon har vunnit.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Klassisk rebell
 2. +
 3. Hitler : en biografi. D. 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitler : en biografi. D. 2 av Joachim Fest (pocket).

Köp båda 2 för 337 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Klassisk rebell. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jätte bra
  Tanya, 14 december 2021

  Den var bättre en vad jag trodde och handlade om så mycket annat än bara klassisk musik och viol spel . Fick reda på hur Lindas liv var samtidigt trodde inte hennes barndom var så problematisk på många sätt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Linda Lampenius

 • Kesytön elämäni

  Linda Lampenius

  Legendaarisen viihdetähden koskettava taival Tarina musiikkiin intohimoisesti suhtautuvasta viulistitytöstä, josta tuli koko Suomen tuntema viihdetähti. Julkisuus syöksi Linda Lampeniuksen elämän kaaokseen, ja perfektionismista kärsivä muusikko ka...