Amerikansk jord (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-01-13
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Molle Kanmert Sjölander
ISBN
9789180060875

Amerikansk jord E-bok

(27 röster)  |  Läs 5 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-01-13

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Amerikansk jord är en bok du aldrig glömmer. En skrämmande aktuell och fullständigt uppslukande roman om en mor och en son på flykt - från Acapulco i Mexiko mot tryggheten i USA.

Nyss var ledaren för knarkkartellen Los Jardineros en omtyckt kund i Lydias bokhandel. Nu har han visat sitt rätta ansikte. Som hämnd för ett avslöjande reportage har hans män dödat hennes journalistmake och ytterligare 15 familjemedlemmar. Endast Lydia och den åttaåriga sonen Luca undkommer. De flyr, först på måfå, sedan norrut. På vägen möter de barmhärtighet och medmänsklighet men också livshotande faror.

Amerikansk jord är en oavbrutet spännande roman om hur långt vi är villiga att gå för att rädda dem vi älskar.

"Jag kan inte minnas när jag läste något så andlöst spännande, med så många oförglömliga personer, skrivet med en sådan inlevelse och kärlek."

Expressen

"Amerikansk jord är helt enkelt en briljant nervpärs, en modern Vredens druvor korsat med Inte utan min dotter. /.../ Det var länge sedan jag läste något så uppslukande."

M-Magasin

"... en litterär koffeinkick. /.../ Otroligt gripande om flykt. Väldigt, väldigt filmisk. Går inte att lägga ifrån sig. En väldigt bra bok! /.../ Läs boken, ta del av debatten sedan!"

Jenny Lindh, TV 4 Nyhetsmorgon

"Amerikansk jord är boken som är smått omöjlig att lägga ifrån dig medan du läser och sedan omöjlig att glömma och sluta tänka på när den är slut. /.../ Det här är läsning som är läskig, gripande och sjukt spännande. Jag förväntar mig att det blir en av årets stora boksnackisar."

Blekinge Läns Tidningar

"Amerikansk jord blir på samma gång en skrämmande inblick i det omänskliga lidande som knarket får med sig men också den gemenskap och generositet som människor kan visa i utsatta situationer. En bladvändare och en roman som lever kvar i minnet."

Nerikes Allehanda

"Cummins berättelse är otroligt spännande och välskriven."

Karlstads Tidningen

"Amerikansk jord är den där typen av bok där man som läsare kommer på sig med att inte ha andats på 462 sidor. Den thrillerartade handlingen berättas i ett rasande tempo. /.../ Amerikansk jord är en berättelse om mod och medmänsklighet i flyktingleden och på härbärgena längs vägen, men också om ett Mexico sönderslitet av droghandel och dominerat av korruption och kriminella nätverk."

Alingsås Tidning
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Amerikansk jord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stressig kartellinformation
  Suzanne, 8 augusti 2022

  Bra att situationen med knarkkarteller blir illustrerad - från Mexiko där det är så väldigt mycket värre än i Sverige med våra klaner. En situation som inte talas om särskilt mycket här.
  Boken är spännande, alltför spännande, snarare stressande. Man önskar sig någon slags vila från all ångesten, eller i alla fall något annat än bara flykt och skräck.

 2. Tacksam
  -, 14 augusti 2021

  Så innerligt tacksam över att jag slipper fly för livet, som människorna i denna bok. Den e fantastiskt skildrad, såväl i hemskheter, men oxå denna otroliga styrka vi kan fyllas med! Den ger många tankar, som är svåra att släppa.

 3. Fantastiskt läsning
  -, 28 juni 2021

  Jag rekommenderar alla att läsa denna fantastiska bok om den fruktansvärda resan från Mexiko till Usa

 4. Spanska
  -, 8 mars 2021

  Mkt bra och fängslande.Spanska uttryck och ord kunde ha översatts till svenska i större utsträckning än vad som gjorts i denna bok

 5. Betyg. 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 15 februari 2021

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Det här är en otroligt bra bok. Helt klart en sån bok som jag kommer att minnas länge, länge. Den är väldigt stark och stundtals jobbig att läsa. Jag levde mig verkligen in i berättelsen och fångades mycket av karaktärerna. Gillar också när böcker får mig att googla, och det gjorde jag flera gånger under tiden som jag läste den här boken. Boken är mycket välskriven men den är även väldigt lättläst. Den är hemsk, gripande, ruskig, berörande, spännande, rörande, sorg... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Jeanine Cummins