De saknade vännernas bok (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
390
Utgivningsdatum
2021-05-03
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Cecilia Falk
Originaltitel
The Book of Lost Friends
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
222 x 144 x 38 mm
Vikt
633 g
SAB
Hce
ISBN
9789180060936
De saknade vännernas bok (inbunden)

De saknade vännernas bok

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-05-03
219
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Det här är lite Toni Morrison blandat med Huckleberry Finn. ... det blir en odyssé genom USA."

Jenny Lindh i Nyhetsmorgon, TV4

Efterlängtad historisk roman av författaren till Innan ni tog oss.

I den turbulenta tiden efter det amerikanska inbördeskriget ger sig 18-åriga Hannie ut på en farofylld resa för att hitta sin mor och de åtta syskon som alla fördes bort av slavhandlare. Hennes dyrbaraste ägodel är tre blå glaspärlor som hon fick av sin mormor som ett kännetecken. Drömmen är att familjen en dag ska återförenas och att pärlhalsbandet ska bli komplett igen.

1987 börjar Benny Silva arbeta i en skola i en fattig stad i Louisiana. Både elever och föräldrar saknar framtidshopp och har tappat kontakten med sina rötter. Men en dag hittar Benny en hundra år gammal bok som kommer att förändra allt.

"En riktigt härlig sydstatsroman berättad i två tidsplan ... både en historisk skildring som bygger på verkliga händelser, en äventyrsroman och naturligtvis en kärlekshistoria. Här finns både drag från Borta med vinden och Huckleberry Finn. /.../ jag kunde inte släppa boken."

Karlstads-Tidningen

"Åh, vilken berättelse. Jag älskade ju Innan de tog oss, men aldrig kunde jag tro att författaren skulle skriva en ny bok som tog mig med storm. /.../ Författaren lyckas få till magin så att jag färdas genom både tid och rum och allt blir verkligt. Jag kan inte slita mig från berättelsen förrän den är slut och då känns det konstigt att lämna bokens miljöer. Vilken fin läsupplevelse!"

Boktokig
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De saknade vännernas bok
 2. +
 3. De saknade vännernas bok

De som köpt den här boken har ofta också köpt De saknade vännernas bok av Lisa Wingate (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av De saknade vännernas bok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Boken får 3+ av mig
  veronicas_bok_bak_liv, 31 augusti 2021

  Louisiana 1875 - Hannie ger sig ut på en farofylld resa för att hitta sin mor och de åtta syskon som alla fördes bort av slavhandlare. Hennes dyrbaraste ägodel är tre blå glaspärlor, hennes mormor tog sönder sitt halsband och gav sina barnbarn pärlorna så att de skulle ha ett kännetecken om de kom ifrån varandra. Drömmen är att halsbandet ska bli helt igen.
  Louisiana 1987 - Läraren Benny tackar ja till att jobba i en skola i en fattig stad. Både elever och föräldrar saknar framtidshopp. ... Läs hela recensionen

 2. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 27 juli 2021

  De saknade vännernas bok är en riktig sträckläsningsbok som fick mig att tänka och känna massvis. Boken består av två parallellhistorier med varsin stark kvinna som huvudperson.

  Hannie Gossett är slavflickan som skildes från sin familj vid sex års ålder. Hennes mamma, alla i familjen, såldes till olika slavägare på olika platser. Nu är hon en nästan vuxen kvinna som efter inbördeskrigets slut arbetat hårt för en plätt jord i flera år. Det enda minne hon har av sin familj är ett läder... Läs hela recensionen

 3. En fantastisk bok som stannar kvar
  @bettan_bokprataren (Örebro), 19 maj 2021

  De saknade vännernas bok är även den baserad på en sann historia och utspelar sig också i den amerikanska djupa södern - men mycket tidigare, i ett trasigt Louisiana under den laglösa tiden efter det amerikanska inbördeskrigets slut. (Bazarforlag.se)

  En varmt berättad bok som berör och för mig som är lärare och dessutom inbiten boknörd så är det här rena drömmen.
  Den är såväl sorglig som fylld av glädje och förväntan. Den ger förhoppningar men även ångest.
  Ett livsöde som be... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Lisa Wingate