Amerikansk jord (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (401.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Mirja Turestedt
Utgivningsdatum
2021-02-10
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Molle Kanmert Sjölander
ISBN
9789180061773
Amerikansk jord (ljudbok)

Amerikansk jord Ljudbok

(155 röster)  |  Läs 14 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-02-10

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Amerikansk jord är en bok du aldrig glömmer. En skrämmande aktuell och fullständigt uppslukande roman om en mor och en son på flykt - från Acapulco i Mexiko mot tryggheten i USA.

Nyss var ledaren för knarkkartellen Los Jardineros en omtyckt kund i Lydias bokhandel. Nu har han visat sitt rätta ansikte. Som hämnd för ett avslöjande reportage har hans män dödat hennes journalistmake och ytterligare 15 familjemedlemmar. Endast Lydia och den åttaåriga sonen Luca undkommer. De flyr, först på måfå, sedan norrut. På vägen möter de barmhärtighet och medmänsklighet men också livshotande faror.

Amerikansk jord är en oavbrutet spännande roman om hur långt vi är villiga att gå för att rädda dem vi älskar.

"Jag kan inte minnas när jag läste något så andlöst spännande, med så många oförglömliga personer, skrivet med en sådan inlevelse och kärlek."

Expressen

"Amerikansk jord är helt enkelt en briljant nervpärs, en modern Vredens druvor korsat med Inte utan min dotter. /.../ Det var länge sedan jag läste något så uppslukande."

M-Magasin

"... en litterär koffeinkick. /.../ Otroligt gripande om flykt. Väldigt, väldigt filmisk. Går inte att lägga ifrån sig. En väldigt bra bok! /.../ Läs boken, ta del av debatten sedan!"

Jenny Lindh, TV 4 Nyhetsmorgon

"Amerikansk jord är boken som är smått omöjlig att lägga ifrån dig medan du läser och sedan omöjlig att glömma och sluta tänka på när den är slut. /.../ Det här är läsning som är läskig, gripande och sjukt spännande. Jag förväntar mig att det blir en av årets stora boksnackisar."

Blekinge Läns Tidningar

"Amerikansk jord blir på samma gång en skrämmande inblick i det omänskliga lidande som knarket får med sig men också den gemenskap och generositet som människor kan visa i utsatta situationer. En bladvändare och en roman som lever kvar i minnet."

Nerikes Allehanda

"Cummins berättelse är otroligt spännande och välskriven."

Karlstads Tidningen

"Amerikansk jord är den där typen av bok där man som läsare kommer på sig med att inte ha andats på 462 sidor. Den thrillerartade handlingen berättas i ett rasande tempo. /.../ Amerikansk jord är en berättelse om mod och medmänsklighet i flyktingleden och på härbärgena längs vägen, men också om ett Mexico sönderslitet av droghandel och dominerat av korruption och kriminella nätverk."

Alingsås Tidning
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Amerikansk jord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stark och viktig berättelse
  Natalia, 28 juli 2022

  Stark historia som skildrar livet bland drogkarteller och hur amerikanska migranter kan ha det. Väldigt bra uppläsning, med mycket inlevelse.

 2. Fantastisk bok
  -, 29 januari 2022

  Känns som självupplevt fruktansvärt flyktingdrama. Spännande till sista raderna.

 3. En gripande berättelse
  -, 12 november 2021

  Stundtals rå i språk och händelser men också med en ödmjukhet och målande miljöer.

 4. Mycket bra och aktuell bok
  -, 17 september 2021

  En bok som speglar Mexico imigranters strävan för ett bättre liv.

 5. Toppen bok och en suverän uppläsare
  - (Örebro), 1 september 2021

  Mycket, mycket bra

 6. Otroligt gripande
  -, 3 augusti 2021

  Jättebra bok som alla borde läsa. Den har nog aldrig varit mer aktuell än nu när så många människor är på flykt världen över. Den kommer stanna med mig länge.

 7. Spänning
  -, 26 juli 2021

  Spännande, känslosam och omöjlig att 'lägga ifrån sig'. Fantastisk uppläsare.

 8. Ondska och godhet
  BiblioteKarin, 14 juli 2021

  Svårbedömd bok, betyget blir högt för att den håller mitt intresse för karaktärerna ända till slutet. Jag måste veta hur det går.
  Jag vet ju ingenting om hur det är att fly men den delen av boken känns trovärdig. Persongalleriet är också trovärdigt och visar att varje människa är både ond och god. Det är fruktansvärt vad människor utsätter varandra för.
  Min invändning är att jag inte tycker att grundstoryn, anledningen till Lydias flykt är bra. Jag tycker att den känns banal och för... Läs hela recensionen

 9. Fantastiskt bra
  -, 11 juni 2021

  Spännande, engagerande samtidigt som den ger en bild av den utbredda kriminalitet som är vardag i Mexico och gränsen till USA.

 10. Amerikanska jord
  -, 29 april 2021

  Mycket välskriven och med god kännedom om hopplösheten för migranterna och det fasansfulla vålden i Mexico

 11. Livsöden
  -, 17 april 2021

  En av de bästa böckerna på väldigt länge. Betyg 5 ger jag sällan. Men denna bok njuter jag av från första till sista sidan! Lydia och Lucas liv som det var och som det blev håller intresset vid liv genom varje rad. Skulle gärna lyssna på del två om den skulle skrivas. Bra uppläst med vilket är väldigt viktigt!

 12. Vägen ur helvetet
  -, 20 mars 2021

  Grym, fantastisk, otrolig! En flykt genom ett grymt land på liv o död. Måste läsas, vilken upplevelse!!

 13. Amerikans jord
  -, 12 mars 2021

  Mkt bra, sträck lyssnade.

 14. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 15 februari 2021

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Det här är en otroligt bra bok. Helt klart en sån bok som jag kommer att minnas länge, länge. Den är väldigt stark och stundtals jobbig att läsa. Jag levde mig verkligen in i berättelsen och fångades mycket av karaktärerna. Gillar också när böcker får mig att googla, och det gjorde jag flera gånger under tiden som jag läste den här boken. Boken är mycket välskriven men den är även väldigt lättläst. Den är hemsk, gripande, ruskig, berörande, spännande, rörande, sorg... Läs hela recensionen

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Jeanine Cummins