I skuggan av Assange : mitt vittnesmål (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (239.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Anna Ardin
Utgivningsdatum
2021-01-20
Förlag
Bazar Förlag
ISBN
9789180061780
I skuggan av Assange : mitt vittnesmål (ljudbok)

I skuggan av Assange : mitt vittnesmål (ljudbok)

(25 röster)  |  Läs 7 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-01-20

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Anna Ardin har skrivit en uppriktig bok om livet i skuggan av en hjälte. En rapport som vi kan ställa sida vid sida med Klubben, Catch and kill och She said i kategorin upprättelser." Expressen

Under våren 2010 är visselblåsarsajten Wikileaks på allas läppar. Den organisation Anna Ardin arbetar för bjuder in talespersonen Julian Assange till ett seminarium i Stockholm. Eftersom han av säkerhetsskäl inte vill bo på hotell får han bo i hennes lägenhet. När Julian en vecka senare flyttar ut är Anna en av de två kvinnor som går till polisen och berättar att han utsatt dem för sexuella övergrepp. Istället för att vittna i den rättegång som aldrig blev av, skildrar hon här sina upplevelser.

Det är också en berättelse om ett drev, där Anna utsattes för så mycket hot och hat att polisen bedömde att hon behövde personskydd. Ett vittnesmål om tio år i skuggan av en hjältemyt och en appell för att belysa kvinnors rättigheter, som allt för ofta hamnar i skuggan av sådant som anses viktigare. Det är en historia utan änglar och utan monster, där hjältar kan vara skurkar och där sanningen ofta finns i nyanserna mellan det svarta och det vita.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av I skuggan av Assange : mitt vittnesmål. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tack Anna
  -, 13 oktober 2021

  En mycket stark, välskriven och viktig bok samt så himla bra inläsning av ljudbok, det blev en sträcklyssning. Helt otroligt vad du har fått utstå önskar dig all lycka i framtid och att detta kan få ett ordentligt avslut för dig.

 2. Viktig
  Carolina, 2 maj 2021

  Så viktig bok! Delar borde användas i undervisning om samtycke.

 3. Intressant och välskrivet...
  Anna D, 6 april 2021

  om ett svårt och komplicerat ämne. Jag hade inte förstått innan hur intensivt och långvarigt drevet mot Anna var. Väldigt bra inläst också i ljudboksvarianten!

 4. Verkligen läsvärd
  Pernilla, 14 mars 2021

  Oerhört gripande, stark, saklig, nyanserad och trovärdig skildring av en händelse som ledde till 10 års mediedrev och förföljelse. Hoppas nu verkligen att Anna får den upprättelse hon förtjänar efter allt hon fått utstå alla dessa år, och säkert fått fortsätta utstå nu när boken släppts. Verkligen läsvärd med många kloka insikter från en stark och samtidigt ödmjuk kvinna! Tack för ditt mod att berätta och stå upp för kvinnors rättigheter och alla människors lika värde! Jag tror och hoppas att... Läs hela recensionen

 5. Tack
  -, 7 februari 2021

  Tack för en välskriven bok som skildrar ett viktigt ämne

 6. Välskrivet, omtumlande och tänkvärt!
  J, 23 januari 2021

  Sträcklyssnade på den mycket bra inlästa ljudboken. Intressant bok, inte bara som personlig betraktelse utom den lyfter blicken och behandlar samhällets syn på övergrepp, utsatta och förövare.

 7. Upprättelse
  -, 22 januari 2021

  En gripande bok som påminner om varför #metoo behövdes, men som också tar vid där den rörelsen slutade. Den utvecklar viktiga frågor om övergrepp och ansvar utifrån ett personligt, politiskt och också andligt perspektiv.

Visa alla 7 recensioner