Sista sommaren (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Lindö-serien (del 1)
Utgivningsdatum
2021-06-01
Förlag
Bazar Förlag
ISBN
9789180062077

Sista sommaren E-bok

(10 röster)  |   Läs 4 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-06-01

Styckköp

109
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Rörande, roligt och mycket sommar!"

Expressen

Sista sommaren är en varm och underhållande roman om ett slumpartat möte, en oväntad vänskap och en oförglömlig sommar.

Adam är utkastad hemifrån och på flykt från en knarklangare när han desperat bryter sig in i ett hus i Stockholms skärgård. Där överraskas han av 86-åriga Britta, en vresig och bestämd dam som mot sina barns vilja har rymt till sitt älskade sommarställe.

Britta låter Adam stanna eftersom hon inser att hon behöver hjälp. Han får betala för mat och uppehälle genom att jobba hårt och följa hennes minsta nyck. Till en början gnisslar det ordentligt mellan dem, men långsamt börjar en vänskap växa fram som kommer att förändra dem båda. Det blir en magisk sommar - en av de bästa i Brittas liv.

"Vilken alldeles underbar debut! /.../ Sista sommaren har ett tämligen stilla men skönt tempo och bjuder på både med- och motgångar, svärta, sorg och glädje, kittlande nerv och leenden, men kanske framförallt härligt personliga karaktärer som jag redan saknar. /.../ Rekommenderas varmt!"

Agneta, boktipsare i P4 Västernorrland

"Jag fullkomligt älskar Britta, Adam, Iris och de andra karaktärerna i Sista sommaren! Men jag måste utfärda en varning. Jag grät floder! Å andra sidan skrattade jag också högt då och då. Eleonore Holmgren har skrivit en underbar roman som jag varmt rekommenderar!"

Sophie Kaméus, Bonniers Bokklubb

"Boken som verkligen har allt! Den är mänsklig, rolig och charmig men även djup, sorglig och allvarlig. /.../ Vill du läsa en roman som inkluderar och som ger dig glädje? Vill du sugas in i en härlig må bra sommarkänsla? /.../ Då är det här boken för dig. En bok som har massor med värme och kärlek men på ett sätt som känns helt äkta och verklighetstroget. Högsta betyg."

Bokprataren

"Jag har skrattat, gråtit och bara njutit av den upplevelse som det vara att läsa denna fantastiska bok. De sista 100 sidorna läste jag med omsorg för jag ville inte att det skulle ta slut."

Puppies and Books

"Imponerande debutroman - jag önskar att den vore längre! Historien har en perfekt balans mellan allvar och humor plus att den är fyllig och välskriven. ... Man sugs in i den sköna sommarkänslan - dofterna, gräset under fötterna och dagar på landet. Det här är en relationsroman med stor värme som också känns väldigt äkta! Högsta betyg."

Annsofie skrivliv

"Det känns som jag är där! Jag är en del av familjen, en av vännerna. Jag har skrattat tillsammans med Britta, Iris och Adam. Jag har blivit arg och frustrerad. Jag har gråtit tillsammans med dem, men framförallt har jag känt en stor glädje över att vara en del av gemenskapen!"

Ninas Bokhylla

"Fångades direkt och kunde liksom inte sluta läsa. Helt underbar bok där vi får följa en vilsen ung man som möter en pensionerad kvinna som vet vad hon vill. Så rolig och samtidigt tänkvärd. Älskar! Rekommenderas verkligen!"

Boklusens bokblogg

"Åh, som jag har njutit av att läsa den här boken. Ville inte att den skulle ta slut. Det här är feelgood när det är som bäst - charmig, rolig, underhållande och samtidigt med både svärta och djup. /.../ Det är verkligen sommar i en bok. Läs!"

Malins bokblogg
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Sista sommaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Varm och djup kärlekssaga till livet.
  Marcos, 16 mars 2024

  Varmt och djup kärlekssaga till livet. Fin skildring av äldre människor.

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 6 juni 2022

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Författaren Eleonore Holmgrens debutbok Sista sommaren är en riktigt bra debut. En härlig feelgoodbok/relationsroman. Välskriven, härliga karaktärer, gripande, rolig, berörande, mysig, sorglig, och väldigt bra. Kan varmt rekommendera denna bok, och jag hoppas på fler liknande böcker av författaren. (Den här boken är en av dom tolv nominerade böckerna i Årets Bok.)

 3. En sann bladvändare!
  -, 6 mars 2022

  Boken riktar sig till alla människor oavsett kön, bakgrund, ålder etc. Författaren framför olika saker man kämpar med i livet: att åldras, att falla på svåra tider, fördomar folk kan ha mot varandra på olika sätt, tydligt. Sedan är beskrivningarna av Sverige på våren och sommaren så detaljrika och vackra. Brittas, Adams och Iris (som är bokens huvudpersoner), personligheter har allihopa målats detaljrikt. Boken är en sann bladvändare!

 4. Sista sommaren

  En underhållande bok. Fint berättad. Den tar upp flera viktiga, tänkvärda delar ur livet på ett bra och roligt sätt utan att bli för banal.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Eleonore Holmgren